Reorganizare la CJ Bihor: Șapte instituții pierd 70% din angajați, dar fac economii de 1,2 mil euro/an

Reorganizare la CJ Bihor: Șapte instituții pierd 70% din angajați, dar fac economii de 1,2 mil euro/an
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Șapte instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Bihor pierd 70% din angajați. Autoritățile economisesc astfel 1,2 milioane de euro pe an.

Cea de-a doua etapă a reorganizării Consiliului Județean Bihor este justificată de necesitatea resurselor pentru dezvoltarea județului, dar și de faptul că multe dintre aceste instituții nu aveau obiectul activității pentru care au fost create, au spus joi, într-o conferință de presă, președintele și vicepreședintele CJ Bihor, Ilie Bolojan și Călin Gal.

Au fost analizate șapte direcții, fundații și asociații aflate în subordinea CJ: Direcția Social-Comunitară, Fundația Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar, Parcuri Industriale S.A., Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecoland Bihor, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Bihor, Agenția de Management al destinației Bihor și Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor.

ADVERTISING

Revoluția lui Ilie Bolojan. Banii celor plătiți degeaba merg la investiții- 6 milioane de euro! - Interviu video

Activitate lipsă, cheltuieli din plin

Vicepreședintele CJ Bihor, Călin Gal, a prezentat situația acestora la preluarea noului mandat. Au fost scoase în evidență sediile în care funcționau aceste instituții, lipsa activității și cheltuielile aferente de întreținere sau chirie ale acestora.

A fost realizată o analiză comparativă între vechea și noua organigramă, dar și o comparație a componentei de conducere și AGA înainte și după reorganizare.

A fost expusă situația cheltuielilor cu resurse umane pe 12 luni pentru fiecare instituție, dar și procentul economiilor făcute la bugetul CJ Bihor după noua organigramă.

ADVERTISING

„După o reducere de personal de aproximativ 70% la instituțiile din subordine amintite mai sus, în această fază secundă de reorganizare, Consiliul Județean Bihor ar urma să facă economii de buget în valoare de aproximativ 1,2 milioane euro/an”, anunță autoritățile bihorene.

Călin Gal a dat exemplul ADI Ecoland Bihor, care în prezent nu are activitate, nemaifuncționând de câteva luni din cauza unor avarii, fiind nevoie de 931 000 lei pentru repornirea activității, dar și Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor, referindu-se la stadiile întârziate de implementare a proiectelor de care s-a ocupat, bazinele didactice de înot din județ, proiecte care se realizează în orașele: Salonta, Beiuș, Valea lui Mihai, Marghita, Ștei, Nucet, Săcuieni.

ADVERTISING

Data de începere a lucrărilor a fost în anul 2019, iar termenul de execuție este de 12 luni. La fiecare dintre proiecte, însă, a fost actualizată data de finalizare a lucrărilor cu o prelungire de până la un an, lucrările având un grad redus de execuție.

Rectificarea a adus 4.000.000 lei în bugetul local

,,Pentru a avea o strategie de dezvoltare a județului Bihor este nevoie de resurse. Ca să avem resurse este clar că trebuie să avem un buget foarte bine racordat la aceste dezvoltări.

De când am preluat activitatea Direcției Economice am lucrat pe câteva direcții: rectificarea bugetului existent în anul 2020 Consiliului Județean Bihor, aducând în bugetul CJ Bihor suma de 4.000.000 lei.

Am început totodată și o reorganizare pentru a identifica instituțiile în care obiectul de activitate nu se regăsește deloc, instituții care au venituri mult sub veniturile pe care le realizează”, a declarat vicepreședintele CJ Bihor, Călin Gal.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇