Eliminarea lui Tebo Uchenna, cu cartonaș roșu direct, din meciul Steaua Roșie Belgrad – FCSB 1-0, a generat multe discuții contradictorii.
Fostul arbitru Cristi Balaj a dat verdictul de specialist în privința fazei.
Balaj este sigur că arbitrul meciului, francezul Jerome Brisard, a luat decizia corectă când l-a eliminat pe Tebo Uchenna, care l-a oprit pe Darius Olaru din drumul către o situație iminentă de gol.
„Eliminarea a fost clară, chiar dacă are anumite semne de întrebare în rândul iubitorilor fotbalului. Trebuie să înțeleagă că există anumite criterii. Șansa jucătorului de a controla mingea, era iminentă, Olaru ajungea la ea. Direcția era spre poartă, viteza jucătorului era mare, poziția adversarilor.
Datorită faptului că ceilalți apărători erau departe de Olaru și nu mai aveau cum să îl ajungă până la poartă, chiar dacă a fost la mijlocul terenului, se sancționează obligatoriu cu cartonaș roșu. Decizia a fost cât se poate de corectă", a declarat Cristi Balaj, la Fanatik.
Chiar dacă a jucat cu un om în plus mai bine de o oră, FCSB a pierdut cu Steaua Roșie Belgrad, 0-1, în Europa League.
