O specie extrem de rară de calamar, cu „coarne de berbec”, a fost filmată pentru prima oară (Video)

O specie extrem de rară de calamar, cu „coarne de berbec”, a fost filmată pentru prima oară (Video)
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un vehicul subacvatic controlat de la distanță (ROV) a oferit recent primele imagini cu un calamar „cu coarne de berbec” (Spirula spirula) în habitatul său natural. Este prima oară când această specie a fost surprinsă într-o înregistrare video.

Până acum, doar scoicile acestei specii, care imită coarnele berbecilor, practic rămășițele viețuitoarei, au fost găsite pe plaje, în mai multe locuri din lume. Nu se știa însă mare lucru despre specie, una dintre cele mai rare cefalopode din lume, pentru simplul motiv că nu fusese filmată în viață.

ADVERTISING

În sfârșit, există mai multe date despre Spirula spirula, respectiv faptul că abia dacă măsoară 7 centimetri în lungime, are opt brațe, două tentacule și o pereche de ochi bulbucați. La coadă, ascunsă sub manta, se află o scoică interioară care conține camere cu gaz pe care animalul îl manipulează pentru flotabilitate.

ADVERTISING

Inițial, oamenii de știință care controlau vehiculul ROV de la Schmidt Ocean Institute nu au realizat la ce animal se uitau. Imaginile au fost surprinse la Marea Barieră de Corali, la o adâncime de aproximativ 860 de metri, arată Science Alert.

Filmarea a fost distribuită online și a fost confirmată drept prima înregistrare video cu un calamar de acest tip în adâncurile mării.

Vezi și Peștele care merge este mai comun decât ai crede. Tocmai au fost găsite 11 specii noi

Deși există multe specii care trăiesc la mari adâncimi și nu au fost observate niciodată în habitatul lor natural, această întâlnire rară i-a entuziasmat pe oamenii de știință.

ADVERTISING

„Caut această specie de mult timp. Fără îndoială este Spirula”, a declarat Michael Vecchione, din cadrul Smithsonian National Museum of Natural History, cercetător care studiază calamari de multă vreme.

Citește și Știai că există un gândac care poate susține de aproape 40.000 de ori greutatea sa? Secretul micului indestructibil, care poate duce o maşină în spate


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇