Prăjitura de sezon produsă în Transilvania și vândută în toată țara. A încercat-o și regele Charles

Prăjitura de sezon produsă în Transilvania și vândută în toată țara. A încercat-o și regele Charles
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

În luna mai e sărbătoarea rubarbei, la Saschiz, în Mureș. Planta cultivată din belșug în gospodăriile săsești e folosită la tot felul de rețete: de ciorbe, compoturi, sarmale, pizza sau înghețată.

Și regele Charles a gustat din prăjiturile cu rubarbă, într-una din vizitele sale în Transilvania.

În această perioadă rubarba, sau rabarbărul, așa cum i se spune la Saschiz , este cel mai fraged. Plantele au rezistat, deși a fost secetă în toamnă și îngheț primăvara. Gospodarii l-au recoltat deja, la început de mai.

Gospodinele din Saschiz chiar organizează o sărbătoare dedicată acestei plante care a adus zonei renume.

Citește articolul integral pe ȘtirileProTV.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇