Condamnare definitivă pentru părinții care și-au opărit intenționat fetița de doi ani și au lăsat-o să moară

Condamnare definitivă pentru părinții care și-au opărit intenționat fetița de doi ani și au lăsat-o să moară
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Părinţii care şi-au opărit intenţionat fetiţa şi au lăsat-o să moară, fiindcă plângea, au fost condamnaţi definitiv la pedepse de peste 20 de ani de închisoare.

Sentinţa definitivă a fost dată de Curtea de Apel Ploieşti. 

Iniţial, în luna februarie a acestui an, Tribunalul Prahova l-a condamnat la 22 de ani de închisoare pe bărbatul care, în anul 2021, împreună cu soţia sa, şi-a oprit fiica cea mică, pe motiv că plângea, lăsând-o să moară în agonie.

Mama fetiţei a fost condamnată la 20 de ani de detenţie, pentru omor calificat asupra unui membru de familie.

ADVERTISING

Bunica paternă a primit o pedeapsă de opt luni de închisoare cu executare pentru că a asistat la chinurile copilei, fără a interveni şi fără a cere ajutor pentru ea.

Prin sentinţa Curţii de Apel pedepsele pentru părinţi sunt menţinute, iar bunica scapă de condamnare.

Faptele s-au petrecut într-o casă din judeţul Prahova, iar proprietarul a sunat la 112, când a văzut starea în care se afla fetiţa, însă aceasta nu a mai putut fi salvată.

Părinţii găsiţi vinovaţi se află în închisoare din 31 martie 2023, dată la care procurorii, care anchetau iniţial un deces accidental, au decis să îi pună sub acuzare, după ce au adunat probe că micuţa a fost, de fapt, omorâtă cu intenţie. 

ADVERTISING

Nici mama, nici tatăl nu mai au dreptul de a-şi exercita drepturile părinteşti asupra celorlalte două fiice pe care cuplul le are şi care se află în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi.

Instituţia a decis ca acele două fetiţe să se constituie părţi civile în dosar, iar părinţii sunt obligaţi, prin decizia instanţei, să plătească fiecăreia 100.000 de lei cu titlu de daune morale.

De asemenea, instanţa de fond a decis prelevarea de probe genetice de la cei doi părinţi şi introducerea acestora în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, decizia fiind menţinută la apel. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇