Un grup de escroci a furat 22 de tone de brânză cheddar de lux. Jamie Oliver denunță jaful

Un grup de escroci a furat 22 de tone de brânză cheddar de lux. Jamie Oliver denunță jaful

Cel mai faimos bucătar britanic, Jamie Oliver, a rugat sâmbătă iubitorii de brânză să ajute poliția să-i prindă pe escrocii care au furat 22 de tone de cheddar englez și galez de la un comerciant din Londra.

Jamie Oliver a descris furtul drept un „jaf nerușinat de proporții șocante”, relatează AFP.

Bucătarul i-a îndemnat pe urmăritorii săi de pe Instagram să fie atenți în cazul în care aud de „oferte de brânză foarte elegantă la preț mic”, adăugând că cheddarul furat valora aproximativ 300.000 de lire sterline (360.000 de euro).

ADVERTISING

Comerciantul de brânzeturi Neal's Yard Dairy a recunoscut că a furnizat mai mult de 950 de roți de cheddar unui presupus escroc care s-a dat drept angrosist pentru un mare comerciant francez, înainte de a-și da seama că a fost păcălit.

Compania londoneză, unul dintre cei mai importanți distribuitori și comercianți de brânzeturi artizanale din Marea Britanie, a declarat că a plătit producătorii locali Hafod, Westcombe și Pitchfork, care au făcut brânza furată, astfel încât aceștia să nu aibă de suferit de pe urma escrocheriei.

ADVERTISING

Neal's Yard Dairy a declarat că colaborează cu Poliția Metropolitană din Londra pentru a identifica autorii jafului.

Compania a declarat vineri că investighează „furtul unei cantități mari de brânză”, adăugând că nu au fost făcute arestări până în prezent.

Neal's Yard Dairy face apel la producătorii de brânzeturi din întreaga lume să îi contacteze dacă suspectează că le-a fost vândută brânza furată, în special roți de cheddar de 10 kg și 24 kg învelite în pânză și cu etichetele îndepărtate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇