Accident mortal - două ambarcațiuni s-au ciocnit pe Canalul Sulina

Accident mortal - două ambarcațiuni s-au ciocnit pe Canalul Sulina

O persoană a murit vineri, după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit pe Canalul Sulina şi una s-a răsturnat.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină, vineri dimineaţă, prin apel la 112, în cazul producerii unui accident naval pe Canalul Sulina, în dreptul localităţii Partizani.

În eveniment au fost implicate două ambarcaţiuni. Într-una se afla doar conducătorul acesteia, iar în cealaltă erau trei persoane. 

„În urma impactului, una dintre ambarcațiuni s-a răsturnat, două dintre persoanele implicate reușind să iasă singure la mal până la sosirea forțelor de intervenție, iar o a treia persoană fiind scoasă din apă de către conducătorul celei de a doua ambarcațiuni. Din păcate, echipajele medicale aflate la fața locului au constatat decesul acesteia. Toate persoanele implicate în accident au fost preluate de către echipajele de ambulanță în vederea evaluării”, se arată în finalul comunicatului ISU.

ADVERTISING

Reprezentanţii Autorităţii Navale Române au explicat cum s-a petrecut accidentul. 

”O ambarcaţiune de pescuit, la bordul căreia se afla doar conducătorul acesteia, şi o ambarcaţiune de agrement ce avea la bord trei persoane, inclusiv conducătorul, au intrat în coliziune. În urma impactului, ambarcaţiunea de agrement s-a scufundat.

Un pasager în vârstă de 34 de ani, localnic din Partizani, şi-a pierdut viaţa”, au transmis reprezentanţii ANR.

Ei au menţionat că a fost deschis un dosar de cercetare, iar investigaţiile sunt coordonate de Căpitănia Zonală Tulcea şi Poliţia Transporturi Navale Tulcea pentru a se stabili cauzele şi împrejurările producerii accidentului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇