Răsturnare de situație în cazul crimei de la Arad: Fiica milionarului asasinat a fost lăsată liberă

Răsturnare de situație în cazul crimei de la Arad: Fiica milionarului asasinat a fost lăsată liberă

Fiica milionarului ucis în atentatul cu bombă de la Arad din mai 2021 a fost lăsată în libertate de instanţa, care nu i-a impus nici măcar măsura controlului judiciar. La fel şi cei doi presupus complici ai femeii.

Decizia luată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Femeia fusese reținută în noaptea de miercuri spre joi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii o acuză că ar fi plănuit uciderea tatălui său. Laura Bîlcea şi cei doi presupuşi complici au fost acuzaţi de Parchetul General de omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

ADVERTISING

"A fost cea mai corectă decizie pe care ar fi putut să o dea doamna judecător", a spus Laura Bîlcea, la ieşirea din sala de judecată.

Ea le mulţumeşte procurorilor pentru tot ce au făcut până acum în anchetă.

Femeia a negat toate acuzațiile. Avocații ei susţin că nu sunt probe solide.

Iată parte din dialogul cu presa:

  • Aveți conștiința împăcată?
  • Da.
  • V-ați ucis tatăl?
  • Nu

Femeia a fost întrebată şi ce relație are cu cei doi presupuși complici.

"Relație de cunoștințe", a răspuns femeia.

Laura Crișan a fost acuzată că fi plătit 100.000 de euro cash pentru lichidarea tatălui său. Despre aceşti bani, femeia a spus că era dreptul ei să-i retragă și că va face "o notă" explicativă în legătură cu ce a făcut cu suma respectivă.

ADVERTISING

Acuzaţiile din dosar

Omul de afaceri Ioan Crişan a murit la Arad, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. Principala pistă a anchetei se referă la un asasinat la comandă.

Conform anchetatorilor, cei doi complici au procurat, în mai 2021, un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă.

Mecanismul a fost plasat în autoturismul lui Ioan Crişan şi detonat de la distanţă.

ADVERTISING

”Inculpaţii au fost instigaţi la comiterea faptei de către inculpata menţionată. Victima a decedat ca urmare a exploziei şi incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul şi mijloacele de săvârşire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane şi bunuri”, afirmă procurorii.

Parchetul General a efectuat, miercuri dimineaţă, şapte percheziţii la Arad în dosarul asasinării omului de afaceri, dintre care una şi la casa femeii.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de Arad.

Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Surse judiciare susţineau că fiica afaceristului ar fi plănuit uciderea tatălui său, după ce ar fi aflat că acesta urma să o dezmoştenească.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇