România 2024: Hoț salvat de închisoare de credința în Dumnezeu

România 2024: Hoț salvat de închisoare de credința în Dumnezeu

Un hoţ din Vaslui a scăpat de închisoare graţie faptului că e bun creştin. Fix asta a scris instanţa în motivarea sentinţei cu suspendare pe care i-a aplicat-o.

Inculpatul se cheamă Dorin Gabriel Ivanciu şi a furat bani (15.000 de lei) de la S.C. Pane Prod Impex S.R.L, o fabrică de pâine deţinută de mătuşa lui, scrie presa locală.

Rechizitoriul arată că el s-a dus pe 31 mai 2024 la respectiva firmă "pentru a sustrage bani, cunoscând că persoana responsabilă cu plata salariilor angajaților obișnuiește să depoziteze sume mari de bani în interiorul autoturismului personal, pe care îl parchează în curtea societății, fără a-l asigura".

ADVERTISING

Şi-a rugat noaptea un prieten să îl ducă la fabrica de pâine, fără să îi spună şi de ce.

Hoţul şi-a pus un hanorac cu glugă, mănuși, dar și o mască de protecție pe faţă, știind că în zonă se află camere de supraveghere. A sărit gardul şi în curtea fabricii a folosit un băţ pentru a modifica unghiul de acțiune al unei camere de supraveghere. S-a dus la maşina mătuşii, a pătruns în interior deschizând portiera neasigurată și a sustras un plic cu 4.400 lei, dar și suma de 10.600 lei din interiorul cotierei, "bani ce aparțineau societăţii și urmau a fi utilizați pentru plata salariilor angajaților”, au explicat procurorii în rechizitoriu.

ADVERTISING

Totuşi, a fost prins, dar Judecătoria Bârlad l-a condamnat la doar un an și șase luni cu suspendare, pentru că este un bun creștin.

"Înscrisurile în circumstanţiere personală atașate de inculpat confirmă că evenimentul în care a fost angrenat este unul izolat în viața sa, fiind recunoscut în comunitate ca un bun creștin și un cetățean altruist, familist și cu un comportament exemplar”, scrie în motivarea judecătorului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇