Cum deschizi cont la o casă de pariuri online - ghid complet

featured-image

Foto: canva.com

Procesul deschiderii unui cont la o casă de pariuri nu este unul complicat. Acesta durează două – trei minute în general și nu presupune introducerea unor date dificil de obținut. 

Îți poți crea un cont la o casă de pariuri online atât în varianta de desktop, cât și în cea de mobil sau direct din aplicația mobilă. Butonul de înregistrare este vizibil imediat ce vei accesa respectivul site al casei de pariuri. Acesta se află în partea dreapta a site-ului. În momentul în care ai dat click pe acel buton, îți va apărea o fereastră, în care trebuie completate câteva date. 

Procesul de înregistrare este alcătuit din mai mulți pași. În general, fiecare pas se va deschide într-o nouă fereastră. Astfel, după completarea primului pas, se dă click pe un buton numit “Continuare”. Se va deschide apoi o a doua fereastră, pentru completarea altor date. Sunt însă și case pariuri online la care toate datele ce trebuie completate apar într-o singură fereastră.

ADVERTISING

Datele introduse trebuie să corespundă celor din buletin

În primul rând, trebuie menționat că un utilizator nu poate crea decât un singur cont la o anumită casă de pariuri. De asemenea, majoritatea caselor de pariuri permite un singur cont per gospodărie. Altfel spus, nu este permis ca doi sau mai mulți membri ai familiei să își creeze cont dacă stau în aceeași locuință. O discuție cu operatorii de la Live Chat ar putea însă rezolva această problemă. 

Revenind la procesul de înregistrare, trebuie menționat că toate datele trebuie să fie reale sau aceleași cu cele din buletin sau pașaport. Asta deoarece în termen de 30 zile de la înregistrare trebuie verificat contul prin trimiterea unei foto-copii a actului de identitate (KYC = Know Your Customer).

foto-interior

Foto: canva.com

Ce date trebuie completate pentru crearea unui cont? 

De regulă, la toate casele de pariuri trebuie completate aceleași date când vine vorba de procesul de înregistrare. În general, primele date ce trebuie completate sunt cele ale utilizatorului: adresa de mail, numele și prenumele, data nașterii și genul (masculin/feminin). 

ADVERTISING

De asemenea, trebuie ales un ID și o parolă (date de logare) Atenție la cerințele parolei: în general, aceasta trebuie să cuprindă și alte caractere în afară de litere mici - majuscule, cifre și/sau caractere speciale. De asemenea, ID-ul (numele de utilizator) trebuie să fie unic (să nu mai fie înregistrat alt utilizator cu același ID). 

Totodată, se mai poate regăsi o căsuța sau două, ca o măsură suplimentară de siguranță în cazul în care utilizatorul își uită datele de logare. Aici se poate alege dintr-o listă de întrebări, după care trebuie scris un răspuns la acea întrebare.

După introducerea datelor utilizatorului urmează introducerea celor personale. Numărul de telefon mobil, împreună cu datele din buletin (CNP, adresa fizică, oraș). De asemenea, trebuie bifat că ai citit termenii și condițiile și că ai peste 18 ani. 

Pentru a fi eligibil pentru diverse bonusuri, trebuie bifată și căsuța conform căreia dorești să primești notificări cu privire la bonusurile și promoțiile de pe site. În cazul în care căsuța rămâne nebifată, nu vei fi eligibil pentru bonusuri și promoții, incluzând aici bonusul de înregistrare. Odată completate toate aceste informații, contul la respectiva casă de pariuri va fi creat. 

ADVERTISING

Efectuarea primei depuneri

După înregistrare, cele mai multe case de pariuri online trimit un cod pe telefon și/sau un link pe adresa de mail pentru a verifica acea metodă. Dacă totul este în regulă, se poate trece ori la verificarea identității, ori la efectuarea primei depuneri. Până ce identitatea nu este verificată nu se poate depune o sumă mai mare de 900 lei. De asemenea, nu se pot efectua retrageri. 

Pentru a efectua o depunere trebuie accesat contul și aleasă o metodă de depunere din cele oferite de casa de pariuri. Pentru a retrage se alege o metodă de retragere. La unele case se pot efectua depuneri, respectiv retrageri în numerar. 

De asemenea, nu se pot efectua retrageri prin metode prin care nu ai depus în prealabil. Excepție face transferul bancar. Totodată, trebuie avut în vedere că pentru fiecare depunere se reține o taxă de 2% din valoarea depunerii. La fiecare retragere, taxa ce se reține este de minim 3% din valoarea retragerii.

Cum sunt protejate datele personale introduse?

Nu puțină lume este îngrijorată de siguranța datelor introduse atât în momentul înregistrării, cât și în momentul efectuării primei depuneri. Casele de pariuri dețin o cantitate mare de informații personale și financiare, astfel că este esențial să cunoaștem acest lucru.

Data Security: Protect your critical data (or else)

Primul pas în protejarea datelor îl reprezintă criptarea. Casele folosesc criptarea pentru a transforma datele într-un format ilizibil. Astfel, datele sunt inaccesibile pentru cei ce nu dețin cheia de decriptare. 

O altă măsură de siguranță o reprezintă autentificarea cu doi factori. Astfel, ți se solicită un al doilea factor de autentificare, în afara numelui de utilizator și a parolei. Spre exemplu, un cod primit prin SMS sau completarea unei parole din 4 cifre de fiecare dată când te autentifici.