Coreea de Nord a aruncat în aer tronsoane de drum care o leagă cu Coreea de Sud (Video)

Coreea de Nord a aruncat în aer tronsoane de drum care o leagă cu Coreea de Sud (Video)

Armata nord-coreeană a distrus cu explozibil tronsoane de drumuri folosite în trecut în schimburi frontaliere cu Coreea de Sud, iar armata sud-coreeană a anunţat că a efectuat ”tiruri de răspuns” pe teritoriul sud-coreean.

”Coreea de Nord a aruncat în aer părţi ale drumurilor de la Gyeongui şi Donghae, la nordul liniei de demarcaţie militare (numele oficial al frontierei intercoreene)”, anunţă Statul major Interarme sud-coreean, citat de Yonhap.

Armata sud-coreeană a anunţat că a efectuat, la rândul său, ”tiruri de răspuns” pe propriul teritoriu, relatează AFP.

În urma unei ”operaţiuni cu explozivi desfăşurată de către Coreea de Nord în vederea blocării drumurilor de legătură”, forţele sud-coreene au ”procedat la tiruri de răspuns în zone situate la sud de Linia de demarcaţie Militară”, explică Statul Major de la Seul.

Relațiile dintre cele două țări s-au tensionat foarte mult după ce Coreea de Sud a fost acuzată că a trimis drone peste Phenian.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, armata nord-coreeană a anunțat că va tăia complet drumurile și căile ferate conectate cu Coreea de Sud și va fortifica zonele de pe partea sa de graniță, a informat presa de stat KCNA.

De asemenea, Coreea de Nord a acuzat vineri Sudul că a trimis drone pentru a împrăștia un „număr mare” de pliante anti-Nord peste Phenian.

Autoritățile sud-coreene nu au confirmat incidentul, dar au lăsat să se înțeleagă că drone ar putea trimite și civilii, transmite Reuters.

Duminică, Ministerul Apărării din Coreea de Nord a răspuns spunând că dronele detectate deasupra capitalei nu aparțin unor civili, deoarece au nevoie de un lansator special sau de o pistă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇