Aryna Sabalenka câștigă un meci de poveste la Wuhan în fața marii rivale Coco Gauff

Aryna Sabalenka câștigă un meci de poveste la Wuhan în fața marii rivale Coco Gauff

Aryna Sabalenka s-a calificat în finala turneului WTA Masters 1000 de la Wuhan, după ce a trecut de marea sa rivală Coco Gauff din SUA, după un meci de poveste.

A fost o partidă care s-a întins pe durata a două ore și jumătate, fiind una pe muchie de cuțit, câștigată de bielorusa de pe locul 2 WTA, scor 1-6, 6-4, 6-4.

La 6-1 și 5-4, pe serviciul Arynei, Gauff a venit la 40-40 și a fost atunci la două puncte distanță de o mare victorie. Lucrurile s-au întors diametral opus pentru sportiva din SUA, 4 mondial, care a pierdut apoi într-o manieră destul de clară în decisiv, când a fost condusă chiar și cu 4-1. De asemenea, în setul 2, Cori a condus chiar și cu 4-2.

Bielorusa avea 18 victorii în ultimele 19 meciuri jucate, în timp ce Gauff venise după un titlu WTA cucerit la Beijing, în capitala Chinei. În 2022, Gauff o învingea pe aceeași Sabalenka într-o finală excepțională la US Open.

ADVERTISING

Așadar, Aryna Sabalenka va juca a 3-a sa finală la Wuhan, la a 3-a participare, urmând să evolueze în fața unei sportive din China, Zheng sau Wang, care își dispută la această oră a doua semifinală. Marea favorită este Qinwen Zheng, campioana olimpică de la Paris, care își poate lua duminică revanșa în fața Sabalenkăi după eșecul de la Australian Open.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!