Lucrezi în domeniul IT sau ai o afacere online? De ce este obligatoriu să-ți faci o asigurare IT și de Cyber Risk

Lucrezi în domeniul IT sau ai o afacere online? De ce este obligatoriu să-ți faci o asigurare IT și de Cyber Risk

Fără o prezență în mediul online, în zilele noastre este dificil pentru orice afacere să se dezvolte și să facă performanță. De aceea, orice companie care vrea să aibă succes investește sume semnificative în dezvoltarea componentei online. Iar acest fapt a dus la o creștere masivă a cererii pentru profesioniști IT, care să construiască identitatea virtuală a organizațiilor, indiferent de domeniul în care activează.

Dar pe cât de util este internetul, pe atât este de riscant pentru orice tip de afacere, fie pentru că atacurile cibernetice devin din ce în ce mai elaborate, fie pentru că cea mai mică greșeală poate duce la pierderi de date și pagube uriașe. În acest context, cea mai bună soluție pentru protejarea afacerilor online – deopotrivă pentru manageri și pentru specialiștii care lucrează în domeniul IT – este o asigurare IT, cu componentă Cyber Risk.

ADVERTISING

Pe piața din România există o varietate de oferte pentru asigurări de răspundere profesională IT și de Cyber Risk, însă specialiștii în domeniu atrag atenția celor care vor să încheie o asemenea poliță să fie atenți ca acestea să îndeplinească câteva condiții, astfel încât să nu aibă surprize neplăcute atunci când vor avea nevoie de ea.

De cele mai multe ori, asigurătorul prezintă clientului un preț mic, fără să-i explice că acela este costul pentru o singură acoperire, iar în cazul unei daune, acesta află că, deși plătește asigurare, nu are toate acoperirile și nu poate fi despăgubit. Totodată, trebuie să aibă acoperire teritorială worldwide. Pentru că SUA și Canada sunt teritorii litigioase în privința asigurărilor, multe companii preferă să nu ofere acoperire și în aceste state. În condițiile în care mulți specialiști IT din România sau din alte țări din Europa lucrează deseori pentru subcontractori de peste Ocean, pachetul lor de asigurare de răspundere profesională IT este obligatoriu să aibă acoperire și pe continentul american.

ADVERTISING

În funcție de nevoile clienților, Leader Team Broker creează produse inovative personalizate, care conțin, pe lângă polița de răspundere profesională IT (Professional Indemnity), și o clauză de Cyber Risk (necesară în cazul furtului/pierderii de date sau în cazul atacurilor cibernetice), precum și o poliță de răspundere profesională față de terți (General Liability - care acoperă daunele produse clienților clientului pentru care a lucrat specialistul IT asigurat).

Pentru o asigurare IT de la LeaderTeam, clienții plătesc prețuri începând de la 396 euro/an și se asigură că pachetul conține toate cele trei componente, la care se pot adăuga și acoperiri suplimentare, în funcție de nevoile fiecărui client. Polițele se adresează oricărui tip de companie, atât PFA/microîntreprindere, cât și SRL sau SA, indiferent de forma juridică și de cifra de afaceri pe care o realizează, iar limitele de răspundere se pot încadra între 100.000 și 25 de milioane de euro, în funcție de grad de risc și expunere. Totodată, polițele IT oferite de Leader Team au acoperire în întreaga lume, dar și limite pe diverse regiuni, pentru cei care nu au nevoie de acoperire worldwide.

ADVERTISING

Anticipând nevoia pentru o astfel de asigurare, în contextul exploziei dezvoltării tehnologice din ultimii ani, Leader Team Broker a fost deschizător de drumuri în România cu polița de răspundere profesională IT, fiind prima companie de brokeraj care a lansat acest produs în urmă cu mai bine de zece ani. De trei ani, brokerul a obținut licență și pentru piața europeană, unde vinde pachete personalizate de asigurări pentru companii și specialiști IT din 24 de țări UE. În prezent, Leader Team asigură peste 5.000 de clienți, atât freelanceri, cât și companii mari de IT, provenind din majoritatea țărilor europene.