Soția fostului ministru Gerea este obligată să plătească aproape 12 milioane de lei, dupa ce firma familiei a intrat în faliment

Soția fostului ministru Gerea este obligată să plătească aproape 12 milioane de lei, dupa ce firma familiei a intrat în faliment

Gerea Ayten Guler, soția lui Andrei Gerea, fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta, este obligată să plătească aproape 12 milioane de lei în procesul privind falimentul firmei Valahia Investments.

Decizia, luata ieri de Tribunalul Argeș, este executorie.

”Admite cererea. Obligă pârâtul să suporte din averea proprie şi să aducă la masa credală a debitorului suma de 11.883.147,41lei. Executorie. Cu cale de atac numai apelul în termen de 7 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul specializat Argeş”, se menționează în decizia Tribunalului Argeș.

ADVERTISING

Firma Valahia Investments SRL a fost înființată în anul 2004, iar în 7 aprilie 2016 Andrei Gerea a cumpărat majoritatea acțiunilor, scria Ziarul Profit în urmă cu trei ani.

După doar două luni şi jumătate, Andrei Gerea a scos din firmă 200.000 de euro (şi 1.660 de lei), “reducerea capitalului social de la 684.000 lei – din care 1.860 lei şi 200.000 de euro – la suma de 200 lei“, precizând că a luat această decizie “în urma anulării contractului de dealer cu Honda Trading România”.

În 11 octombrie 2016, firma deținută de Andrei Gerea, dar administrată de soţia sa, a solicitat direct deschiderea procedurii de faliment în forma simplificată, cererea fiind admisă pe 19 octombrie 2016.

ADVERTISING

În momentul deschiderii procedurii de faliment, Valahia Investments SRL avea datorii de circa 2,5 milioane euro.

Convenient Management Insolv IPURL, în calitate de lichidator judiciar al Valahia Investments SRL, a dat-o apoi în judecată pe soția lui Andrei Gerea pentru intrarea firmei în faliment.

Ulterior, tot în 2016, Gerea Ayten Guler a fost angajată la Transgaz.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇