Cazul lui Jannick Sinner se complică! Motivul pentru care WADA a făcut apel este dezvăluit de o campioană de Grand Slam

Cazul lui Jannick Sinner se complică! Motivul pentru care WADA a făcut apel este dezvăluit de o campioană de Grand Slam

Cazul de dopaj în care a fost implicat italianul Jannick Sinner, liderul mondial ATP la zi, se complică pe zi ce trece, după ce WADA, Agenția Mondială Antidoping, a decis să facă apel la TAS la decizia care l-a iertat pe tenismen de orice suspendare.

Forul mondial al dopingului cere o suspendare valabilă între unu și doi ani. Iar acum, o fostă campioană de turneu de Mare Șlem răstoarnă toate ipotezele, venind cu o dezvăluire care complică și mai mult situația elevului lui Darren Cahill.

După ce Tribunalul Sport Resolutions l-a achitat definitiv, Agenția Mondială Antidoping a decis să facă apel la TAS, considerând că liderul mondial ar trebui totuși suspendat, măcar un an de zile. În replică, Sinner s-a declarat surprins de decizia luată de WADA, dar a reacționat că va aduce toate probele prin care din nou își va dovedi nevinovăția, la Lausanne.

Marion Bartoli, fostă campioană la Wimbledon, din Franța, ex-locul 7 mondial în cea mai bună perioadă a sa, spune că WADA nu contestă doar modul în care a fost judecat cazul lui Sinner la Tribunalul Sport Resolutions, ci și rezultatele testelor la care italianul a ieșit pozitiv la clostebol în luna martie:

ADVERTISING

"L-am intervievat de mai multe ori pe Jannik Sinner în timpul US Open. Ceea ce este foarte complicat în această chestiune este că în declarația ITIA se specifică despre cantități atât de mici de substanță interzisă încât ni se pare dosarul destul de ridicol. Dacă Agenția Mondială Antidoping a decis să facă recurs, înseamnă că nu sunt de acord cu rezultatele testelor. Din păcate, nu am suficiente informații pentru a vă oferi mai multe detalii, dar deoarece sunt două agenții diferite, aceasta înseamnă că WADA va cere cu siguranță refacerea testelor pe eșantioane. Așa că va trebui să așteptăm propriile lor rezultate.", a spus Bartoli la RMC Sport.

ADVERTISING

TAS deocamdată nu a anunțat data judecării lui Sinner, ceea ce înseamnă că până atunci, italianul își va putea încheia anul competițional în liniște, lucru care, știm, nu a fost posibil în cazul Simonei Halep, din motive încă neexplicate nici până acum de WADA, ITIA sau TAS. În această perioadă, Jannik Sinner participă la turneul ATP 500 de la Beijing, unde se va duela în sferturile de finală cu Jiri Lehecka.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!