Avertizare meteo cod portocaliu emisă pentru București și Ilfov

Avertizare meteo cod portocaliu emisă pentru București și Ilfov

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu, valabilă pentru municipiul București și județul Ilfov, duminică și prima parte a zilei de luni. Avertizarea vizează ploi torențiale și intensificări ale vântului.

Codul portocaliu va fi valabil în municipiul București și județul Ilfov, de duminică, 29.09.2024 ora 08:00 până luni, 30.09.2024, ora 10:00. În această perioadă, sunt așteptate ploi torențiale și abundente, respectiv intensificări ale vântului, informează ISU București-Ilfov

ADVERTISING

„După emiterea avertizărilor au fost desfășurate ședințele Comitetelor pentru Situații de Urgență București/ Ilfov, pentru aprobarea măsurilor necesare a fi luate pentru gestionarea și monitorizarea evoluției fenomenelor meteo periculoase.

În acest context, va fi asigurată permanența instituțiilor cu rol în asigurarea funcțiilor de sprijin în Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență”, potrivit comunicatului.

În ceea ce privește informarea populației, ISU B-IF a procedat la remiterea mesajelor prin intermediul panourilor electronice stradale și a canalelor de comunicare online.

ADVERTISING

ISU București - Ilfov face următoarele recomandări preventive populației:

  • Pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii.
  • Evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ
  • Curățați șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale
  • Urmăriți informările periodice transmise de autorități
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇