Nectarine din Turcia, retrase de urgență din magazine din cauza pesticidelor în exces

Nectarine din Turcia, retrase de urgență din magazine din cauza pesticidelor în exces

Nectarine aduse din Turcia, cu un nivel ridicat de pesticide, au fost găsite de comisarii ANPC în magazine Penny.

Rezultatul analizei înregistra o valoare de 0,128 mg/kilograme produs a substanţei Imidacloprid, în contextul în care valoarea maximă admisă este de 0,01 mg/kg produs.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat, vineri, că au prelevat probe de fructe şi legume din import, pentru a fi analizat la laborator nivelul de substanţe pe care acestea le pot conţine şi care pot fi dăunătoare consumatorilor.

ADVERTISING

Măsura luată de către operatorul economic a fost de retragere de la comercializare a fructelor.

Cantitatea aflată la comercializare din acest produs, declarată de către operatorul economic, la momentul controlului, era de 24.55 kilograme.

”Este absolut inacceptabil ca produsele importate, precum aceste nectarine din Turcia, să fie comercializate în România având un nivel de pesticide atât de ridicat. Asemenea practici pot pune în pericol sănătatea oamenilor. ANPC va continua să ia măsuri drastice ori de câte ori descoperă astfel de nereguli.

ADVERTISING

Solicităm tuturor importatorilor şi retailerilor să îşi revizuiască cu stricteţe lanţurile de aprovizionare, pentru a evita expunerea consumatorilor la astfel de produse”, a declarat preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇