Turneul Național Regal Vienez, cu Orchestra di Teatro D’opera Italiana și Opera Vox, prezent în decembrie în întreaga țară. Concert Extraordinar de Crăciun

AFIS-REGAL-VIENEZ-2024

Turneul Național Regal Vienez prezintă Concertul Extraordinar de Crăciun care va avea loc în luna decembrie în nu mai puțin de 29 de orașe din întreaga țară, cu soliști invitați de la Opera de Stat din Viena, Opera din Roma, Scala din Milano, Mozarteum-Salzburg și două orchestre celebre Orchestra di Teatro D’opera Italiana și Orchestra Operei Vox.

Instrumentiști din două orchestre celebre din Europa

Orchestra di Teatro D’opera Italiana, una dintre cele mai celebre orchestre din Europa a fost aplaudată pe marile scene de operă și filarmonice din toată lumea: Brucknerhaus Linz (Filarmonica din Linz), Bregenz Festspielhaus (Filarmonica din Bregenz), Brunnenhof der Residenz Munchen (Palatul Imperial din Munchen), Palatul Hofburg din Viena, Stadthalle Viena, Meistersingershalle Nurnberg, Kasemattenbuehne Graz, etc.

Recunoașterea orchestrei este dată și de colaborările cu mari nume ale liricii mondiale, soliști și dirijori de la Arena din Verona, Teatrul Scala din Milano, Teatrul de Opera din Roma, Opera de Stat din Viena, etc. Membrilor Orchestrei di Teatro D’opera Italiana li se alătură și artiști instrumentiști din Orchestra Operei Vox, cunoscută și apreciată la nivel național și internațional.

ADVERTISING

Este un concept nou în România când artiști instrumentiști din două orchestre de prim rang din Europa își dau mâna pentru a oferi publicului seri memorabile și experiențe muzicale unice.
De altfel, cele două orchestre, au fost invitate anul acesta la cel mai mare festival de operă din Asia, „Borneo Opera Festival” în calitate de orchestre oficiale.

Conducerea muzicală a spectacolului va fi asigurată de tânărul dirijor și solist violinist Bogdan Costache și, astfel, soliștii și instrumentiștii invitați din Viena, Italia, Elveția, Germania, vor evolua sub bagheta unuia dintre cei mai talentați conducători de orchestră ai tinerei generații, născut în România. Astfel, spectacolul va fi unul interactiv, dirijat „cu vioara în mână” după modelul lui Johann Strauss sau, mai nou, al lui Andre Rieu.

În program se regăsesc numeroase surprize solistice interpretate la vioară, alături de orchestră, de către Bogdan Costache.

ADVERTISING

Spectacolul va fi desăvârșit de corul și baletul Operei Vox

Membrilor orchestrei li se adaugă Ansamblul de balet al Operei Vox cu momentele mult așteptate de valsuri, polci, can-can, într-o coregrafie efervescentă și antrenantă, astfel încât veți fi poftiți la dans de însăși orchestrele noastre și balerinii noștri, prin celebrul “Alles Walzer!”. Colinde și cântece de Crăciun vor străluci și prin vocile Corului Operei Vox.

Și în acest an vă veți putea bucura și de colindele noastre tradiționale românești.
Atmosfera și spiritul vienez vă vor cuceri încă de la intrarea în sala de spectacol și vă vor rămâne în suflet ca o amintire vie pentru Crăciunul și Anul Nou ce vor urma.

Cele mai frumoase capodopere muzicale vieneze ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman și multe, multe alte surprize muzicale și coregrafice.

Ca în fiecare an, vă surprindem cu un nou repertoriu, noi invitați speciali și coregrafii spectaculoase astfel încât fiecare REGAL VIENEZ să rămână unul memorabil.

ADVERTISING

Valsuri, polci, mazurci şi arii celebre vor răsuna în 29 de oraşe, aducând spiritul concertelor de sărbători de la Viena în inima publicului din toată ţara.

Bilete disponibile pe www.proticket.ro 

REGAL-VIENEZ-Program-TURNEU-NATIONAL

Spectacolele se vor derula în perioada 2 decembrie – 30 decembrie după următorul program:

2 dec ora 19:00 - TÂRGU MUREȘ - Palatul culturii

3 dec ora 19:00 - MIERCUREA CIUC - Casa de Culturã a sindicatelor

4 dec ora 20:00 - FOCȘANI - Teatrul Mr. Gh. Pastia

5 dec ora 19:00 - TÂRGU NEAMȚ- Casa de cultură "Ion Creangã"

6 dec ora 19:00 - PIATRA NEAMȚ- Cinema Mon Amour

7 dec ora 19:00 - SUCEAVA - Casa de Culturã a sindicatelor

8 dec ora 19:00 - IAȘI - Cinema Victoria (Sala unirii)

9 dec ora 19:00 - BUZĂU - Sala Consiliului Județean

10 dec ora 20:00 - CRAIOVA- Teatrul Național Marin Sorescu

11 dec ora 20:00 - PLOIEȘTI - Casa de Culturã a sindicatelor

12 dec ora 17:30 și 20:00 - TÄRGOVISTE - Cinema Independența

13 dec ora 19:00 - PITEȘTI - Casa de Cultură a Sindicatelor

14 dec ora 19:00 - SIBIU - Centrul Cultural Ion Besoiu

15 dec ora 19:00 - DEVA - Centrul Cultural Drăgan Muntean

16 dec ora 20:00 - TIMIȘOARA - Opera Națională Română

17 dec ora 19:00 - ARAD - Filarmonica de Stat

18 dec ora 19:00 - ORADEA - Casa de Cultură a Sindicatelor

19 dec ora 19:00 - SATU MARE - Casa de Cultură a Sindicatelor

20 dec ora 19:00 - BAIA MARE - ATP Tech Center

21 dec ora 18:00 - SIGHETU MARMAȚIEI - Cinema Mara

22 dec ora 19:00 - ALBA IULIA - Casa de Cultură a Sindicatelor

23 dec ora 19:00 - CLUJ-NAPOCA - Casa de Cultură a Studenților

24 dec ora 19:00 - BRAȘOV - Teatrul Sicā Alexandrescu

25 dec ora 20:00 - BUCUREȘTI - TNB Sala Ion caramitru

26 dec ora 19:00 - CONSTANȚA - Casa de Cultură a Sindicatelor

27 dec ora 19:00 - GALAȚI - Casa de Cultură a Sindicatelor

28 dec ora 19:00 - BRĂILA - Palatul Tineretului

29 dec ora 19:00 - CÂMPINA - Casa Tineretului

30 dec ora 18:00 - RÂMNICU VÂLCEA - Casa de Cultură a Sindicatelor