Motivul pentru care VAR nu a intervenit la o fază crucială din FCSB - Petrolul

Motivul pentru care VAR nu a intervenit la o fază crucială din FCSB - Petrolul

FCSB – Petrolul, scor 1-1 din runda curentă a Superligii, a fost un meci cu cântec, cu scântei, un meci care și acum suscită extrem de multe discuții.

Campioana României a scăpat printre degete două puncte mari, ea fiind acum la 5 puncte distanță de play-off, cu doar 2 victorii în 9 etape jucate, ea având și o restanță de disputat, cu FC Botoșani.

Ploieștenii au egalat la ultima fază, pe o ieșire total greșită a lui Târnovanu, la care însă gazdele au cerut vehement fault în atac. Ce s-a întâmplat, de fapt acolo. La faza premergătoare golului, Adrian Șut a fost faultat de Ioan Tolea, care a intrat cu talpa sus asupra mijlocașului de la FCSB.

ADVERTISING

Faza a continuat, Șut se tăvălea pe gazon și cerea de urgență o intervenție a medicilor, iar Petrolul trimite o centrare spre careu, pe care Radunovici o degajează inițial. Muntenegreanul a degajat însă tot la un adversar, care a centrat apoi decisiv spre gol.

REZUMAT: FCSB - Petrolul 1-1. GOL în prelungiri al Petrolului. FCSB, om în minus 65 de minute

VAR nu a mai putut analiza faza din cauza protocolului extrem de alambicat, tocmai pentru că mingea ajunsese la fundașul stânga al FCSB. Acest protocol susține faptul că dacă balonul a reintrat în posesia echipei ”vătămate”, arbitrul video nu mai poate analiza situația petrecută anterior. Astfel, golul de 1-1 a fost validat de brigada VAR condusă din cabină de Costreie, iar FCSB mai face un pas greșit în acest start de campionat atât de sinuos.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!