Salvați Copiii România anunță mobilizarea unui fond de urgență pentru intervențiile umanitare în localitățile afectate de inundații

Salvați Copiii România anunță mobilizarea unui fond de urgență pentru intervențiile umanitare în localitățile afectate de inundații

Organizația Salvați Copiii România anunță mobilizarea unui fond de urgență pentru intervențiile umanitare imediate în localitățile afectate sever de inundații. Astfel, copiii din aceste zone și familiile lor vor primi asistență umanitară și vor fi monitorizați, pentru evaluarea constantă a nevoilor pe care le au. Echipele mobile ale organizației acționează deja în localitățile Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Pechea, Grivița și Costache Negri.

Ca măsuri de intervenție imediată, echipele mobile Salvați Copiii România au distribuit produse de îngrijire personală de primă necesitate, produse de curățenie și igienizare a spațiilor, produse de îngrijire specifice nou-născuților și sugarilor, îmbrăcăminte și încălțăminte, pături și pilote, ghiozdane cu rechizite. 

ADVERTISING

Copiii sunt cei mai afectați, suferă de frig și sunt afectați psiho-emoțional. Nevoile identificate sunt cele legate de subzistența imediată – alimente, haine, pături, apă potabilă – precum și cele necesare reinserției în școală – rechizite, ghiozdane. Totodată, echipele Salvați Copiii România au constatat că este nevoie de servicii de  suport emoțional. 

De asemenea, școlile afectate de inundații au nevoie de dotare, pentru a putea relua cursurile.

Mecanismul de urgență poate fi sprijinit prin donații în contul RO04RNCB0071011434790009.

ADVERTISING

Persoană de contact: 

Lavinia Varodi, manager program, tel. 0721329101, email – lavinia.varodi@salvaticopiii.ro

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

De 34 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în 113 ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viaţa acestora. Peste 3.800.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

ADVERTISING