Jordan Chiles vine cu noi declarații după ce a fost deposedată de medalia de bronz: "Este vorba despre culoarea pielii mele"

Jordan Chiles vine cu noi declarații după ce a fost deposedată de medalia de bronz: "Este vorba despre culoarea pielii mele"

Jordan Chiles, americanca deposedată de TAS de medalia de bronz pentru exercițiul de la sol, de la Jocurile Olimpice 2024, a revenit cu declarații despre cazul controversat.

Gimnasta a fost deposedată de prima sa medalie olimpică individuală după ce echipa de gimnastică a României a contestat decizia de revizuire a punctajului său final la exerciţiul la sol la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Ana Bărbosu, care inițial câștigase medalia, a intrat în posesia acesteia după procesul de la TAS, iar Jordan Chiles a revenit cu noi declarații despre cum a afectat-o scandalul în privința medaliei.

ADVERTISING

„Cel mai mare lucru care mi-a fost luat a fost recunoaşterea a ceea ce am fost. Nu doar a sportului meu, ci a persoanei care sunt. Pentru mine, tot ce s-a întâmplat, nu este vorba despre medalie. Este vorba despre culoarea pielii mele.

Este vorba despre faptul că au existat lucruri care au condus la această poziţie de a fi un atlet. Şi am simţit că totul a fost golit. Am simţit că atunci când m-am întors în 2018, unde mi-am pierdut dragostea pentru sport, am pierdut-o din nou. Simt că am fost cu adevărat lăsată în întuneric”, a declarat Jordan Chiles la summitul Forbes Power Women.

ADVERTISING

Americanii au intentat un proces la Tribunalul Federal Elvețian.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇