Cele mai puternice inundații din ultimii 30 de ani, în Vietnam: 155 de persoane au murit, peste 140 sunt date dispărute (Foto & Video)

Cele mai puternice inundații din ultimii 30 de ani, în Vietnam: 155 de persoane au murit, peste 140 sunt date dispărute (Foto & Video)

Mii de locuitori ai capitalei Vietnamului, care trăiesc în apropierea fluviului Roşu, au fost evacuaţi miercuri, deoarece apele acestuia au inundat străzile, la câteva zile după ce taifunul Yagi a lovit nordul țării.

Cel mai recent bilanț indică 155 de morţi şi 141 de dispăruţi.

Yagi, cel mai puternic taifun din Asia în acest an, a atins coasta de nord a Vietnamului sâmbătă şi s-a deplasat spre vest, lovind Hanoi cu vijelii şi ploi abundente.

Furtuna a lovit, de asemenea, alte provincii de pe râul Roşu, cel mai mare din zonă, prăbuşind luni un pod, transmite Reuters.

ADVERTISING

”Aceasta este cea mai gravă inundaţie pe care am văzut-o în ultimii 30 de ani”, a declarat pentru Reuters rezidentul din Hanoi Tran Le Quyen, 42 de ani, adăugând că a trebuit să mute mobila din casa sa inundată pe un teren mai înalt.

Unele şcoli din Hanoi le-au transmis elevilor să rămână acasă pentru restul săptămânii, din cauza îngrijorărilor legate de inundaţii, în timp ce mii de locuitori care trăiesc în zone joase au fost evacuaţi.

ADVERTISING

Inundaţiile şi alunecările de teren din alte provincii au continuat să facă victime.

Mai departe spre centrul oraşului, fundaţia caritabilă Blue Dragon Children's Foundation a fost nevoită să îşi evacueze biroul după avertismentele autorităţilor cu privire la riscurile de inundaţii.

”Oamenii se mişcau frenetic, îşi mutau motocicletele, mutau lucrurile”, a declarat Carlota Torres Lliro, ofiţerul de presă al organizaţiei caritabile, exprimându-şi îngrijorarea pentru ”zeci de copii şi familii care locuiesc în mahalale şi case improvizate lângă râu”.

De asemenea, taifunul Yagi a avariat grav un număr mare de fabrici şi a inundat depozite în centrele industriale orientate spre export din nordul Vietnamului, forţând închiderea uzinelor, unele dintre acestea urmând să aibă nevoie de săptămâni pentru a-şi relua activitatea completă.

ADVERTISING

Întreruperile ar putea afecta lanţurile globale de aprovizionare, deoarece Vietnamul găzduieşte mari operaţiuni ale multinaţionalelor care îşi exportă produsele în principal în Statele Unite, Europa şi alte ţări dezvoltate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇