Elevii români au câștigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică

Elevii români au câștigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică

Elevii români au câştigat patru medalii, între care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Egipt. România este astfel pe locul 8 în lume şi locul 2 în Europa la ediţia din acest an a olimpiadei.

Olimpiada Internaţională de Informatică s-a desfăşurată în Alexandria, Egipt, în perioada 1-8 septembrie.

Mihai-Valeriu Voicu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti, a câştigat medalia de aur, Rareş-Andrei Neculau de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri, Galaţi, şi Andrei Paul Iorgulescu de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Bucureşti, au obţinut medalii de argint, iar Rareş-Felix Tudose de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti, a luat medalia de bronz.

ADVERTISING

Leaderii echipei au fost reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică: prof. Marius Nicoli de la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti / Syncro Soft, Craiova, şi stud. Alexandru Luchianov, Massachusetts Institute of Technology, USA.

„Acest rezultat aduce România pe locul 8 în lume (locul 2 în Europa) la această ediţie, arătând continuitatea în performanţă a informaticii Româneşti la această disciplină la care există acerbă concurenţă la nivel global. Felicitări tuturor celor care şi-au adus contribuţia la acest rezultat”, a transmis Ministerul Educaţiei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇