Apel la voluntari pentru curățarea malurilor râului Dâmbovița

Apel la voluntari pentru curățarea malurilor râului Dâmbovița

Bucureștenii sunt invitați, joi, 5 septembrie, la a treia acțiune de ecologizare a malurilor râului Dâmbovița.

Aceștia sunt invitați să se alăture ca voluntari pentru a transforma râul într-un spațiu curat și prietenos, anunță Nod Makerspace, care își continuă eforturile de revitalizare urbană și ecologică.

Evenimentul va avea loc pe 5 septembrie, de la ora 08:00.

Această acțiune face parte din pregătirile pentru evenimentul Dâmbovița Delivery 2024, care va avea loc pe 21-22 septembrie, în zona Timpuri Noi - Mihai Bravu, la care, de asemenea, Nod Makerspace invită persoanele dornice să se implice ca voluntari.

ADVERTISING

O inițiativă pentru comunitate și mediu

Într-o perioadă în care natura și protecția mediului devin din ce în ce mai importante, evenimentul manifest Dâmbovița Delivery nu reprezintă doar un eveniment cultural, ci este un efort colectiv de implicare civică.

Prin această acțiune de ecologizare, voluntarii vor contribui direct la curățarea malurilor râului Dâmbovița, pentru a avea un mediu curat și atractiv.

Dambovita
Foto: Nod Makerspace

Un succes în continuă creștere

În cadrul celei de-a doua acțiuni de ecologizare, 32 de voluntari au reușit să curețe malurile râului de la Timpuri Noi până la Parcul Natural Văcărești și Piața Unirii, strângând un număr de 16 de saci de deșeuri.

ADVERTISING

Acum, pentru cea de-a treia acțiune, se așteaptă o participare și mai mare, cu scopul de a genera un impact ecologic și civic mai consistent.

Beneficiile implicării

Participarea la această acțiune oferă voluntarilor ocazia de a:

  • Contribui la protejarea mediului: Implicarea în ecologizarea râului Dâmbovița este o oportunitate de a face o diferență reală pentru comunitate.
  • Construi conexiuni: Voluntarii vor lucra alături de persoane care împărtășesc aceleași valori ecologice și civice, creând legături durabile.
  • Dezvolta abilități practice: Participarea la acțiunea de ecologizare și la evenimentul Dâmbovița Delivery 2024 va permite voluntarilor să dezvolte abilități în organizare, comunicare și lucru în echipă, într-un cadru prietenos și dinamic.
ADVERTISING

Detalii Organizatorice

Voluntarii se vor întâlni la Nod Makerspace, pe Splaiul Unirii 160, începând cu ora 08:00, pe 5 septembrie. Organizatorii vor asigura echipamentele necesare pentru desfășurarea activităților în condiții optime.

Cum se pot înscrie voluntarii

Cei interesați să participe la această acțiune de ecologizare sunt invitați să se înscrie completând formularul disponibil AICI sau contactând Nod Makerspace pe canalele de social media.

Voluntari pentru Dâmbovița Delivery 2024

În plus față de ecologizare, organizatorii caută voluntari entuziaști care să se implice în organizarea și desfășurarea evenimentului Dâmbovița Delivery 2024. Acest eveniment reprezintă una dintre cele mai importante acțiuni de recuperare a spațiului public din București, unind arta, natura și comunitatea într-un spațiu dinamic și plin de viață.

Alăturați-vă și contribuiți la transformarea râului Dâmbovița într-un simbol al sustenabilității și al creativității urbane ca voluntari în cadrul evenimentului Dâmbovița Delivery, printr-un mesaj pe social media Nod Makerspace sau pot completa formularul de aici:  https://nodmakerspace.ro/dambovita-delivery-2024/

Susținerea partenerilor și a comunității

Acțiunea de ecologizare face parte din proiectul anual Dâmbovița Apă Dulce, co-finanțat prin Platforma de mediu pentru București și Fundația Comunitară București, în runda susținută de Nhood și ING Romania.

Proiectul este asociat evenimentului Dâmbovița Delivery – Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile, finanțat parțial de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇