Kamala Harris, în fața primului interviu în calitate de candidat la președinție

Kamala Harris, în fața primului interviu în calitate de candidat la președinție

Vicepreşedinta SUA Kamala Harris va acorda joi la CNN primul interviu de când a intrat în campanie, în urmă cu aproximativ o lună, a anunţat marţi canalul de televiziune american.

Ea va răspunde la întrebări în compania guvernatorului de Minnesota Tim Walz, candidat la funcţia de vicepreşedinte şi cu care va fi în campanie în Georgia (sud), stat decisiv pentru alegerile din 5 noiembrie, relatează AFP.

Interviul, cu jurnalista Dana Bash, va fi difuzat la ora locală 21:00 (01:00 GMT vineri), a precizat CNN.

ADVERTISING

Democrata, în vârstă de 59 de ani, s-a confruntat cu o presiune crescută pentru a acorda un interviu adecvat unei importante instituții de presă americane.

Până acum, Kamala Harris a făcut declaraţii foarte scurte jurnaliştilor după deplasări sau întâlniri cu influenceri.

Acest interviu la CNN, care va fi urmat la 10 septembrie de o dezbatere foarte aşteptată cu Donald Trump, subliniază că această campanie prezidenţială extraordinară a intrat într-o altă fază, cu zece săptămâni înainte de alegeri şi după o convenţie democrată de nominalizare euforică, săptămâna trecută, la Chicago.

ADVERTISING

Kamala Harris, care a intrat în cursa pentru Casa Albă după retragerea preşedintelui Joe Biden, la 21 iulie, a înregistrat de atunci un oarecare avânt în sondaje, dar cursa rămâne extrem de strânsă, notează AFP.

De cealaltă parte, Donald Trump este în căutarea unui nou suflu, astfel încât să câştige voturi dincolo de baza lui obişnuită, foarte stabil şi cu atât mai fervent de când a fost victima unei tentative de asasinat la 13 iulie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇