Europa League: Remiză spectaculoasă între FCSB și LASK Linz. Calificarea se decide la București

Europa League: Remiză spectaculoasă între FCSB și LASK Linz. Calificarea se decide la București

FCSB și LASK Linz au remizat, joi, scor 1-1, în manșa tur a play-off-ului de calificare în grupele Europa League.

Prima repriză a meciului LASK Linz – FCSB a început echilibrat, dar, cu trecerea timpului, austriecii au fost mai prezenți în atac și mai periculoși. Usor (8, 21) a ratat cele mai mari ocazii ale lui LASK Linz înainte ca echipa din Austria să deschidă scorul, în minutul 34, prin Taoui, la capătul unei faze lucrate excelent.

Și după gol echipa austriacă a fost mai periculoasă, dar Malcom Edjouma a ratat o ocazie imensă, cu un șut din mijlocul careului, în minutul 40, înainte de golul egalizator al lui Miculescu. Atacantul FCSB a înscris cu capul din apropiere, după o centrare excelentă a lui Crețu. La pauză a fost 1-1.

Repriza a doua a început mai bine pentru FCSB, care a fost mai prezentă în atac și a ținut mai mult de minge, după ce Florin Tănase și Octavian Popescu au intrat pe teren, fără nimic notabil pe tabela de marcaj, însă.

ADVERTISING

David Miculescu a fost blocat în ultima clipă, înainte de șut, în minutul 73, când putea finaliza după ce a fost găsit cu o pasă excelentă în apropierea porții lui Lawal. Octavian Popescu a ratat, apoi, în minutul 75, o ocazie uriașă: l-a luat la țintă pe un adversar, din careu, după o centrare a lui Crețu care a curs prin fața porții goale.

FCSB a scăpat cu fața curată la un șut în transversală al lui Valon Berisha, în minutul 87. S-a terminat 1-1, după ce FCSB a presat în prelungiri și a fost mai periculoasă, dar nu a reușit să concretizeze pe tabela de marcaj. Calificarea se decide în meciul retur, joi, 29 august, la București, pe Stadionul Steaua.

LASK LINZ - FCSB 1-1 (Taoui 34 / Miculescu 45+2)

Min. 90+7 - Final. Calificarea se decide la București.

Min. 88 - Ocazie FCSB! Ștefănescu îi trimite cu exteriorul lui Octavian Popescu în careu, dar decarul "roș-albaștrilor" nu ajunge la minge pentru finalizare. Apoi, Popescu încearcă un șut la colțul scurt cu care să surprindă, dar fără emoții pentru Lawal.

ADVERTISING

Min. 87 - Ocazie LASK Linz! Berisha trimite în transversală de la 16 metri, scăpăm de faza periculoasă.

Min. 80 - Ultimele zece minute ale meciului din Austria, între LASK Linz și FCSB.

Min. 75 - Ocazie uriașă FCSB! Crețu centrează excelent în fața porții după un un-doi cu un coechipier, mingea se scurge prin fața porții lui LASK și ajunge la Octavian Popescu, care trage într-un adversar și ratează șansa de a marca pentru 2-1.

Min. 72 - Ocazie FCSB! Presingul campioanei Românie dă roade, iar Miculescu este jucat în fața careului advers, încrearcă să-și fenteze adversarul din preluare, dar în cele din urmă este blocat de apărarea lui LASK Linz.

Min. 60 - FCSB a început mai bine repriza a doua și a fost mai prezentă în atac, dar fără nimic notabil pe tabela de marcaj.

Min. 46 - A început repriz a doua. FCSB a făcut două schimbări la pauză. Tănase și Octavian Popescu au intrat pe teren, Daniel Popa și Alexandru Băluță au ieșit.

ADVERTISING

Min. 45+4 - Pauză.

Min. 45+3 - Ocazie FCSB! Malcom Edjouma șutează pe lângă poartă de la 17 metri, după o minge așezată excelent pentru șut.

Min. 45+2 - GOL FCSB! David Miculescu egalează, cu capul, o lovitură de cap excelentă după o centrare de manual a lui Vali Crețu.

Min. 40 - Ocazie FCSB! Edjouma trage în portarul Lawal din centrul careului, după o minge recuperată excelent de Miculescu în apropiere.

Min. 34 - GOL LASK LINZ! Austriecii deschid scorul prin Taoui, la capătul unui triunghi de pase excelent. Dawa a ratat o intervenție decisivă de deposedare înainte ca mingea să ajungă la Taoui, iar fotbalistul lui LASK l-a "executat" pe Târnovanu din mijlocul careului.

Min. 33 - Am trecut de prima jumătate de oră a meciului, LASK Linz a fost mai prezentă în atac, mai periculoasă. FCSB a pus rar în pericol poarta lui Lawal.

Min. 21 - Ocazie LASK! Din nou o incursiune excelentă în banda stângă, o centrare excelentă pe jos în mijlocul careului, dar Usor trage mult peste poartă.

Min. 20 - S-au scurs primele 20 de minute din meci. Până acum, dintre portari, Târnovanu a avut emoțiile mai mari.

Min. 9 - Ocazie FCSB! Răspuns imediat al campioanei României. Olaru l-a deschis excelent în stânga pe Miculescu, care a încercat o pasă spre Popa în careu, dar mingea a fost trimisă prea tare și atacantul "roș-albaștrilor" n-a ajuns la ea.

Min. 8 - Ocazie LASK Linz! Centrare excelentă stânga, Usor apare excelent la finalizare în centrul careului, dar reia defectuos peste poartă, din apropiere.

Min. 5 - Emoții pentru FCSB! Târnovanu scapă o minge din mână în centrul careului, la o minge plouată trimisă din stânga.

Min. 1 - A început meciul.

Echipele de start:

LASK Linz: Lawal - Bagarde, Ziereis, Smolcic, Bella - Harvath, V. Berisha - Usor, Zulj, Taoui - Ljubicic
Rezerve: Siebenhandl, Galvez, Talovierov, Renner, Boateng, Jovicic, Pintor, Tavares, Stojkovic, Tibidi, Safin
FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Șut, Edjouma – Băluță, Olaru, Miculescu - D. Popa
Rezerve: Vlad, Panțîru, Tănase, Popescu, Kiki, Ștefănescu, Lixandru, Antwi, Chiricheș, Pandele, Pantea, Alhassan

FCSB a "picat" în play-off-ul Europa League după ce a fost eliminată de Sparta Praga din drumul către grupele Ligii Campionilor.

Pentru un loc în grupele Europa League, a doua cea mai importantă competiție europeană intercluburi, FCSB dă piept cu austriecii de la LASK Linz, în deplasare, în manșa tur, pe Oberosterreich Arena din Linz.

Returul se joacă joi, 29 august, la București, pe Stadionul Steaua.

FCSB a disputat un amical cu LASK Linz în iarna acestui an, în stagiul de pregătire al "roș-albaștrilor" din Antalya, și s-a impus cu 3-1, prin golurile marcate de Luis Phelipe, David Miculescu și Florinel Coman.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!