Jelena Jankovic o dă exemplu pe Simona Halep, după verdictul în cazul Jannik Sinner

Jelena Jankovic o dă exemplu pe Simona Halep, după verdictul în cazul Jannik Sinner

Jelena Jankovic a avut o luare de poziție după ce liderul clasamentului ATP, Jannik Sinner, a fost exonerat de ITIA după ce a picat două teste anti-doping.

Jankovic spune că decizia în cazul Sinner arată dublul standard din tenis, în condițiile în care femeile au parte de un tratament mult mai dur.

"Faptul că Jannik nu a fost suspendat la fel ca toți ceilalți atleți, în special ca alte femei, spune totul despre lumea în care trăim.

Trebuie să ne gândim la Maria Sharapova și Simona Halep, prin ce au trecut. Simona a așteptat 2-3 ani până i s-a rezolvat cazul", a declarat Jelena Jankovic fostă lideră a clasamentului WTA în 2008.

ADVERTISING

ITIA l-a exonerat pe numărul 1 mondial din tenisul masculin, Jannik Sinner, după ce acesta a fost depistat pozitiv de două ori la o substanță interzisă (un steroid anabolic numit Clostebol) în luna martie.

Potrivit ITIA, substanța a intrat în corpul său în urma contaminării de către un membru al echipei medicale.

Sinner a rămas fără punctele din clasament și a trebuit să dea 300 de mii de dolari înapoi, bani obținuți în urma calificării.

Vestea a stârnit o adevărată furtună în lumea tenisului, în condițiile în care se pot observa standarde diferite. Mai mulți jucători acuză standarde diferite, deoarece Sinner ar fi fost iertat pentru că e pe primul loc în lume.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!