Frații Tate, din nou în arest - Acuzații de trafic de copii și acte sexuale cu minori

Frații Tate, din nou în arest - Acuzații de trafic de copii și acte sexuale cu minori

Fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi miercuri noaptea, de procurorii DIICOT, într-un dosar în care sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi spălarea banilor.

După mai multe ore de audieri, Andrew şi Tristan Tate au fost scoşi cu cătuşele la mâini din sediul DIICOT şi urcaţi într-o dubă a Poliţiei.

Înainte de a fi urcaţi în dubă, fraţii Tate s-au arătat revoltaţi de acuzaţiile care li se aduc, susţinând că nu sunt dovezi împotriva lor.

În acelaşi dosar, au fost reţinute alte patru persoane, informează reprezentanţi ai DIICOT.

ADVERTISING

Patru percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în judeţul Ilfov şi în Bucureşti.

Surse apropiate anchetei au afirmat că cei vizaţi sunt fraţii Andrew şi Tristan Tate, informaţia fiind confirmată ulterior de reprezentanţii lor.

”DIICOT a efectuat în această dimineaţă, 21.08.2024, o descindere la reşedinţa fraţilor Tate, în cadrul unei percheziţii legate de un nou dosar.

Deşi acuzaţiile din mandatul de percheziţie nu sunt încă pe deplin clarificate, acestea includ suspiciuni de trafic de persoane şi spălare de bani.

ADVERTISING

Echipa legală a fraţilor este prezentă pentru a se asigura că toate formalităţile se desfăşoară în mod corect. Informaţii suplimentare vor fi oferite pe parcursul zilei de astăzi”, este mesajul transmis de reprezentanţii celor doi fraţi Tate.

Marţi noapte Andrew Tate a publicat pe X un clip care îl arăta într-un cadru similar cu al unei celule, însoțit de mesajul: ”Încă mă afectează, chiar dacă a fost în urmă cu mulți ani. De-asta învingătorii câștigă. Este în interiorul tău”.

Frații Andrew Tate și Tristan Tate sunt doi influenceri de pe rețelele de socializare, în special în rândul tinerilor.

ADVERTISING

Andrew şi Tristan Tate sunt judecaţi în România, sub control judiciar cu interdicţia de a părăsi ţara, pentru trafic de persoane şi viol, într-un dosar instrumentat de DIICOT, după perchezițiile făcute în decembrie 2022 la vila lor din Voluntari și în urma cărora au stat trei luni după gratii.

Infracţiunile reţinute în sarcina lor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, lovire sau alte violenţe şi instigare la această infracţiune.

Curtea de Apel Bucureşti a anulat, la mijlocul lunii iulie, decizia Tribunalului Bucureşti din 5 iulie prin care fraţii Andrew şi Tristan Tate primiseră permisiunea să părăsească teritoriul României.

Poliția britanică a avertizat că personaje precum Andrew Tate radicalizează băieții în direcția misoginiei extreme într-un mod „terifiant”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇