Madrigal la Constanța: evenimente memorabile, cu audiențe record

Madrigal-la-rasarit_1_cc-Mihai-Badica

10.000 de spectatori entuziaști au participat la evenimentele Corului Madrigal desfășurate în perioada 15 – 17 august 2024, în cadrul SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului 2024.

  • 3 zile la Constanța, o premieră, 3 evenimente aflate la a doua ediție și peste 10.000 de spectatori, acesta este bilanțul de turneu al echipei Madrigal – Cantus Mundi, formată din 100 de profesioniști, 400 de copii coriști și 30 de voluntari.
  • 6.000 de persoane au participat la cele trei spectacole susținute de Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, atât la bordul corabiei Madrigal, ancorate pe Plaja ZooM, cât și la Delfinariul din Constanța.
  • Peste 4.000 de persoane au fost prezente la concertele copiilor din Cantus Mundi, alături de Alexandra Ușurelu, Taxi și VUNK.
  • 394.500 de persoane au urmărit transmisiunile online și relatările de la evenimente pe paginile de social media ale Corului Madrigal și Cantus Mundi.
ADVERTISING

Madrigal nu putea lipsi din peisajul cultural al acestei veri în Constanța! Împreună cu echipa Corului am gândit un program astfel încât Madrigal să fie extrem de prezent și să îmbogățească din punct de vedere cultural tot ce se întâmplă aici. Ca organizatori, suntem foarte mândri că am putut să avem Corul Madrigal în Stagiunea Estivală, iar acest parteneriat este pentru noi o mare onoare și o mare bucurie.” - a declarat Erwin Șimșensohn, Directorul general al Teatrului de Stat Constanța și organizator SEAS

Madrigalul la malul mării a devenit deja tradiție, iar acest lucru îl resimțim puternic și cu mare bucurie și responsabilitate. Faptul că la răsărit au venit peste 3.000 de oameni, iar câteva sute nu au putut ajunge la scenă din cauza ambuteiajelor și străzilor blocate încă din zori în anticiparea evenimentului, este semnul cel mai bun ca „ne facem bine!”. Potențialul este unul foarte mare și încă foarte puțin exploatat, iar entertainment-ul se poate transforma în educație culturală, chiar pe litoral! Cultura în vacanță, când mintea, sufletul și fizicul sunt relaxate, își produce efectul cel mai bine și creează vibrații în cel mai puternic mod posibil - atinge, înnobilează, armonizează și crește. Madrigalul si Cantus Mundi nu se vor opri din a susține visul SEAS și al lui Erwin Șimșensohn de a aduce titlul de Capitală Culturală Europeană la Constanța.” - a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Madrigal

ADVERTISING

Turneul Madrigal & Cantus Mundi la Constanța a debutat în zorii zilei de 15 august - Ziua Marinei Române și sărbătoarea Sfintei Maria, cu deja faimosul concert dirijat de Anna Ungureanu, MADRIGAL LA RĂSĂRIT. Miile de oameni, sosiți pe Plaja ZooM încă de la 5 dimineața au trăit deplin unul dintre cele mai spectaculoase și puternice evenimente ale verii pe litoral, salutat din largul mării de partenerii de la Garda de Coastă. Spectacolul și implicarea publicului au fost amplu preluate și împărtășite, atât de comunitate, cât și pe canalele media.

Madrigal-la-rasarit_2_cc-Mihai-Badica

Pe 15 august, sărbătoarea a continuat pe Corabia Madrigal la asfințit, când peste 4.000 de spectatori au venit la CANTUS MUNDI FEST. Alexandra Ușurelu, Taxi și VUNK s-au alăturat celor peste 400 de copii din 18 coruri, sosite special din toate colțurile țării, în unul din evenimentele de tradiție ale Programului Cantus Mundi, organizat a doua oară la mare.

ADVERTISING

În seara zilei de 16 august, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, a prezentat în premieră la malul Mării Negre, spectacolul MADRIGAL: RITUALURI, cea mai nouă producție marca Madrigal. Construit muzical în jurul ritualurilor universale - spirituale, de lume, de suflet și pentru natură - spectacolul i-a captivat pe cei 1.600 de spectatori prin programul vast, cu lucrări din creația românească și universală, din Renaștere și până în contemporaneitate. Regia evenimentului a fost semnată de Emil Pantelimon, scenografia de Vladimir Turturica și light design-ul de Mircea Mitroi.

Pe 17 august, 1.400 de spectatori au umplut până la refuz Delfinariul din Constanța. La eveniment, muzica Corului Madrigal s-a întâlnit cu sensibilitatea și inteligența extraordinară a delfinilor. Dirijoarea Anna Ungureanu și specialiștii Delfinariului au reușit o colaborare uimitoare și extrem de emoționantă între artiștii și delfini, în cadrul Concertului Extraordinar MADRIGAL: ULTRAsunete. Conceptul evenimentului îi aparține lui Emil Pantelimon și se aliniază preocupărilor permanente ale ansamblului pentru cercetarea universului sonor și colaborări inedite.

Evenimentele au fost organizate de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și desfășurate în cadrul SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, ed. a III-a, iulie - septembrie 2024, Constanța.

Parteneri regionali: Teatrului de Stat din Constanța, Radio Constanța, Litoral Press, Mangalia News, Garda de Coastă – Poliția de Frontieră

Parteneri instituționali: Senatul României, Institutul Cultural Român, Institutul Național al Patrimoniului, Televiziunea română, Compania Națională Aeroporturi București, Opera Comică pentru Copii, Circul Metropolitan București, UNIMIR, USAMV Cluj-Napoca, JTI România, Centrul de Cultură Arcuș, Federația Română de Fotbal, Clubul Sportiv Rapid București, Policolor, Casa Corpului Didactic

Cantus-Mundi-Fest_1_cc-Teo-Ungureanu

Recomandat de Europa FM

Parteneri media: spotmedia.ro, AGERPRES, Agenția de cArte, Antena 3 CNN, Bookhub, Ediția de dimineață, Euronews Romania, Itsy Bitsy, Kanal D, Kanal D2, Leviathan, Munteanu, Observator cultural, Prima TV, Radio București FM, Radio France Internationale România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Revista Psychologies, Trinitas TV, TVR Cultural, Zile și Nopți