Infernul din Paradis: Imagini impresionante cu incendiul devastator din Madeira (Foto&Video)

Infernul din Paradis: Imagini impresionante cu incendiul devastator din Madeira (Foto&Video)

Un incendiu de pădure a devastat cel puţin 5.000 de hectare de vegetaţie pe insula portugheză Madeira, situată în Oceanul Atlantic, o populară destinaţie turistică.

Potrivit autorităţilor locale, luni pompierii controlează două dintre cele trei fronturi active cu o zi mai înainte.

Acest incendiu a izbucnit miercuri, în comuna Ribeira Brava şi s-a extins apoi în localităţile vecine Câmara de Lobos şi Ponta do Sol, situate pe coasta de sud a insulei, la vest de capitala regională Funchal, relatează AFP.

ADVERTISING

Pe fundalul vânturilor puternice se complică eforturile pompierilor, relatează Reuters.

Aproape 200 de pompieri, asistaţi de 38 de vehicule, se luptă cu flăcările, dar temperaturile ridicate, umiditatea scăzută şi vânturile puternice complică eforturile pentru combaterea flăcărilor.

Un elicopter e folosit în lupta cu flăcările.

”Până în prezent nu există nicio victimă, nicio locuinţă mistuită de foc şi nicio infrastructură esenţială distrusă”, a anunţat duminică seara, într-o conferinţă de presă, preşedintele guvernului regional Miguel Albuquerque.

ADVERTISING

Flăcările au avansat în zone izolate, în care accesul este dificil, intensificate de rafale de vânt şi căldură.

''Incendiul, care este foarte periculos, a fost provocat intenţionat, n-am niciun dubiu, într-o zonă inaccesibilă, unde intervenţia pe calea aerului nu se poate face'', adaugă Albuquerque.

160 de persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie.

Întreaga zonă de coastă a Madeira - o regiune autonomă a Portugaliei unde trăiesc circa 250.000 de persoane - a fost plasată sub alertă portocalie, al doilea nivel de alertă, din cauza temperaturilor ridicate.

Potrivit agenţie meteorologice IPMA, temperatura a ajuns în Madeira la 30 de grade Celsius în ultimele zile. Vânturile puternice care alimentează flăcările au cauzat anularea a zeci de curse aeriene.

Portugalia a trimis duminică în Madeira o echipă de 76 de pompieri de pe continent, iar arhipelagul învecinat Azore urma să trimită 15 pompieri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇