Un producător chinez anunță bateria auto cu cea mai rapidă încărcare din lume

Un producător chinez anunță bateria auto cu cea mai rapidă încărcare din lume

Marca chineză de maşini electrice Zeek a anunţat marţi baterii noi, despre care spune că au cea mai rapidă încărcare din lume.

În numai 10,5 minute, noile baterii ale Zeekr pot trece de la o încărcare de 10% la 80%, folosind staţiile de încărcare ultra-rapide ale producătorului auto, a spus compania cotată la bursă în SUA. relatează CNBC.

Zeekr susține că noua baterie ar putea atinge aceeaşi performanţă de încărcare chiar şi la o temperatură de -10 grade Celsius, în aproximativ 30 de minute.

Comparativ, Tesla, compania lui Elon Musk, spune că superîncărcătorul său permite vehiculelor companiei să se încarce pentru până la 200 de mile în 15 minute.

ADVERTISING

De exemplu, Model 3 se poate reîncărca pentru până la 175 de mile în 15 minute, sau aproximativ 48% din autonomia declarată a maşinii, de 363 de mile.

Zeekr a mai anunțat că sedanul său  007 din 2025, pentru care urmează să înceapă livrările săptămâna viitoare, va fi primul model care va folosi noile baterii.

Compania a menţionat că a deschis peste 500 de staţii de încărcare ultra-rapidă în China şi intenţionează să dubleze acest număr până la sfârşitul acestui an.

Zeekr îşi mai propune să opereze peste 10.000 de staţii de încărcare ultra-rapidă în 2026.

ADVERTISING

Compania de maşini electrice deţinută de grupul Geely a livrat un număr record de vehicule în iunie, ceea ce face ca livrările sale pentru prima jumătate a anului să fie cele mai mari dintre companiile chineze listate în SUA care vând doar maşini integral electrice. Livrările au scăzut uşor în iulie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇