Americanii reacționează vehement după ce TAS i-a dat medalia de bronz Anei Bărbosu: "Suntem devastați"

Americanii reacționează vehement după ce TAS i-a dat medalia de bronz Anei Bărbosu: "Suntem devastați"

Federația de Gimnastică din SUA a reacționat printr-un comunicat vehement după ce TAS a decis că medalia de bronz în finala de la sol de la Jocurile Olimpice trebuie câștigată de Ana Bărbosu.

Forul american s-a declarat „devastat” de decizia luată de TAS, susținând că nu există o bază regulamentară pentru întoarcerea deciziei.

În plus, americanii susțin că Jordan Chiles a fost victima unor abuzuri pe rețelele de socializare în ultimele zile.

"Suntem devastați de hotărârea Tribunalului de Arbitraj Sportiv în privința exercițiului de la sol. Cererea de reevaluare a valorii de dificultate a exercițiului la sol al lui Jordan Chiles a fost depusă cu bună credință și, după părerea noastră, în conformitate cu regulile FIG pentru a asigura o evaluare corectă.

ADVERTISING

Pe durata procesului de la TAS, Jordan a fost supusă unor atacuri constante, complet nefondate și extrem de dureroase pe rețelele sociale. Niciun sportiv nu ar trebui să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm aceste atacuri și pe cei care le susțin, le încurajează sau le inițiază. O apreciem pe Jordan pentru modul în care s-a comportat cu integritate atât pe terenul de competiție, cât și în afara acestuia, și continuăm să o sprijinim și să o susținem", a transmis Federația de Gimnastică din SUA pe X.

ADVERTISING

Federația Română de Gimnastică a anunțat că Ana Maria Bărbosu a obținut medalia de bronz la sol deoarece contestația formulată de americanca Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut regulamentar.

Astfel, scorul americancei a fost scăzut la 13.666, motiv pentru care Ana Maria Bărbosu urcă pe locul 3, iar Sabrina Voinea pe locul 4.

Pe de altă parte, cererea făcută de Sabrina Voinea a fost respinsă. Sportiva a invocat că a fost depunctată pe baza unor imagini false, dar TAS i-a respins cererea.

ADVERTISING

Ce urmează acum? Pentru că decizia TAS nu este executorie, Federația Internațională de Gimnastică trebuie să ia acum act de ea și să o aplice. Abia după ce Federația Internațională de Gimnastică va ratifica decizia, Ana va primi medalia de bronz. Este, totuși, o simplă formalitate, potrivit FRG.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇