Prima decizie luată de Jordan Chiles după ce Ana Maria Bărbosu a câștigat medalia de bronz la TAS

Prima decizie luată de Jordan Chiles după ce Ana Maria Bărbosu a câștigat medalia de bronz la TAS

Jordan Chiles a anunțat care este prima decizie pe care a luat-o după ce a pierdut la TAS medalia de bronz în finala la sol de la Jocurile Olimpice în fața Anei Maria Bărbosu.

Sportiva americancă a fost retrogradată pe locul 5 de TAS și a anunțat că se retrage de pe social media în urma acestei decizii.

"Îmi iau acest timp şi ies de pe social media pentru sănătatea mea mentală. Mulţumesc", a anunțat Jordan Chiles pe Instagram.

Federația Română de Gimnastică a anunțat că Ana Maria Bărbosu a obținut medalia de bronz la sol deoarece contestația formulată de americanca Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut regulamentar.

ADVERTISING

Astfel, scorul americancei a fost scăzut la 13.666, motiv pentru care Ana Maria Bărbosu urcă pe locul 3, iar Sabrina Voinea pe locul 4.

Pe de altă parte, cererea făcută de Sabrina Voinea a fost respinsă. Sportiva a invocat că a fost depunctată pe baza unor imagini false, dar TAS i-a respins cererea.

Ce urmează acum? Pentru că decizia TAS nu este executorie, Federația Internațională de Gimnastică trebuie să ia acum act de ea și să o aplice. Abia după ce Federația Internațională de Gimnastică va ratifica decizia, Ana va primi medalia de bronz. Este, totuși, o simplă formalitate, potrivit FRG.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇