Presa americană l-a "etichetat" pe David Popovici: "Băiatul care ar putea fi rege"

Presa americană l-a "etichetat" pe David Popovici: "Băiatul care ar putea fi rege"

Presa din Statele Unite ale Americii a reacționat după performanța fabuloasă a lui David Popovici (19 ani) de la Jocurile Olimpice 2024.

Jurnaliștii americani n-au uitat că i-au pus eticheta de „rising star” lui David Popovici în urmă cu trei ani, când se anunța că va fi un sportiv de excepție, având în vedere performanțele reușite la o vârstă fragedă.

"Băiatul care ar putea fi rege", așa îl descriau jurnaliștii de la Swimming World pe David Popovici în 2021.

”David Popovici câștigă aurul la 200 m liber cu o ultimă parte de cursă eroică”, au titrat jurnaliștii din SUA.

ADVERTISING

”În 2021 revista Swimming World Magazine a scris despre starul în devenire David Popovici. Atunci, în textul din revistă, Popovici a fost identificat ca 'băiatul care ar putea fi rege'.

Popovici a "tăiat" bazinul la proba de 200 m liber, luni seară, și a încheiat cu un timp de 1:44.72. Cum a câștigat el aurul olimpic? Și-a extins perfect brațul pentru a atinge bazinul”, au mai scris americanii.

David Popovici a recuperat fabulos pe ultimii 50 de metri din cursă și a oprit primul cronometrul, la 1:44.72. Astfel, a devenit campion olimpic pentru prima dată în carieră. Matthew Richards, cu 1:44.74, și Luke Hobson, cu 1:44.79, au completat podiumul cursei de 200 de metri liber.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇