Asigurătorii de locuințe din SUA au suferit cea mai mare pierdere din acest secol

Asigurătorii de locuințe din SUA au suferit cea mai mare pierdere din acest secol

Asigurătorii de locuinţe din SUA au suferit în 2023 cea mai mare pierdere din subscrieri din acest secol, deoarece un amestec toxic de dezastre naturale, inflaţie şi creşterea populaţiei în zonele cu risc au pus o piaţă financiară vitală sub o presiune acută.

Asigurătorii care furnizează poliţe proprietarilor de case au fost afectaţi de o pierdere netă din subscriere de 15,2 miliarde de dolari anul trecut, conform cifrelor agenţiei de rating AM Best, transmite Financial Times.

Această cifră este cea mai proastă din acest secol şi mai mult decât dublul pierderilor din anul precedent.

ADVERTISING

Raportul AM Best arată că populaţia în creştere în cele mai susceptibile zone la dezastre naturale a dus la aceste pierderi. Cifrele recensământului arată că şase state predispuse la vreme severă, inclusiv California şi Texas, au reprezentat jumătate din creşterea populaţiei ţării în anii 2010.

Cifrele scot la iveală condiţiile de subscriere care au declanşat o retragere a asigurătorilor americani din zonele afectate de dezastre, fie părăsirea pieţelor, fie creşterea preţurilor, creând o criză de accesibilitate pentru mulţi proprietari, potrivit FT.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇