Reacția lui David Popovici după calificarea în finala de la 200 de metri liber

Reacția lui David Popovici după calificarea în finala de la 200 de metri liber

David Popovici a fost extrem de bucuros după calificarea în finala probei de 200 de metri liber la Olimpiada de la Paris.

Acesta a vorbit puțin mai mult presei din România, față de momentul scurt de după evoluția din seriile de dimineață. Tânărul înotător român de 19 ani va evolua în finala de luni de la 21,40, cursă LIVE pe SpotMedia.ro. David Popovici s-a calificat în finala de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp: 1:44:53. Popovici va pleca în marea finală de pe culoarul 4, cel al favoritului.

ADVERTISING

David a dezvăluit că exista un singur obiectiv pentru el azi: „Sunt foarte mulțumit. Singurul obiectiv pe care îl aveam pentru astăzi era să merg către următoarea etapă. Faptul că m-am calificat în finală și primul e foarte tare. A fost o cursă nu ușoară, dar n-a zis nimeni că trebuie să fie ușor”, a spus David, la microfonul TVR.

Întrebat cum este atmosfera din acest bazin superb din La Defense, Popovici a zâmbit: „Am mai fost la Jocuri Olimpice, dar în pandemie nu era public și așa că mă bucur că acum văd și eu ce înseamnă de fapt publicul de la Jocurile Olimpice. Cum înotul la noi în țară nu e un sport atât de popular, văd acum cum acest sport umple o astfel de arenă, o hală, ăsta e de fapt. Acest lucru mă și copleșește, mă și motivează, mă și sperie, mă și entuziasmează”. În fine, întrebat de reporteri ce anume îl poate speria în finala de mâine, tânărul nostru a ținut să încheie astfel: „Mă sperie cam aceleași lucruri care vă sperie și pe voi, numai că din fericire am destul de multă experiență cu concuratul la acest nivel. Și da, deși sunt om și mă sperie multe lucruri, înotând aici și la acest nivel simți că trăiești. E o frică, dar o frică din categoria celor care ajută, care te face să simți că trăiești cu adevărat”.

ADVERTISING

David Popovici poate bifa mâine seară prima medalie olimpică din carieră, el fiind multiplu campion european deja și dublu campion mondial.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇