Coduri galben și portocaliu de furtuni în aproape toată țara

Coduri galben și portocaliu de furtuni în aproape toată țara

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de furtuni valabilă pentru 18 județe, precum și o averizare cod galben valabilă în aproape toată țara.

Avertizarea cod galben de furtuni a intrat în vigoare miercuri, de la ora 10:00, și va fi valabil până joi, 25 iulie, ora 10:00.

La munte, în sudul Banatului, în Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia, în Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Transilvaniei vremea va fi instabilă. Instabilitatea se va manifesta la început în zonele montane, iar spre seară și noaptea și în celelalte regiuni.

ADVERTISING

Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Pe alocuri vor fi vijelii (rafale în general de 50…70 km/h) și căderi de grindină.

Codul portocaliu de furtuni va intra în vigoare miercuri, de la ora 12:00, și se va încheia în aceeași zi, la ora 21:00.

Sunt vizate județele Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna, Bacău, Harghita, Neamț și Suceava.

ADVERTISING

În aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50-70 l/mp.

image-37

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇