Restricții în furnizarea apei în sute de localități din țară

Restricții în furnizarea apei în sute de localități din țară

Sute de localităţi din mai multe judeţe din ţară se confruntă cu probleme în furnizarea apei potabile, pe mai multe râuri înregistrându-se debite scăzute.

Oficialii de la Apele Române anunţă că, în prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 80,46% şi estimează că la sfârşitul acestei luni acesta va scădea la 77%.

În condiţiile meteo anunţate, autorităţile fac apel către populaţie „să folosească raţional apa, astfel încât aceasta să ajungă tuturor, cu prioritate pentru băut”.

ADVERTISING

Conform unei informări date publicităţii de către instituţie, luni, apa este furnizată cu restricţii în 291 de localităţi care dispun de sisteme centralizate de alimentare cu apă, între acestea numărându-se oraşele Roman, Paşcani şi Hârlău.

Cele mai afectate de lipsa resurselor de apă sunt localităţi din judeţele Botoşani, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Vrancea, Galaţi, Bacău, Dolj, Gorj, Teleorman, Alba.

Cele mai multe localităţi cu restricţii în furnizarea apei sunt în judeţele Botoşani -133 localităţi, Iaşi – 58 localităţi şi Vrancea – 36 localităţi.

ADVERTISING

„În aceste localităţi, furnizarea apei este asigurată de către operatorii de apă cu restricţii, respectiv în anumite intervale orare. Restricţiile sunt stabilite de către operatorii de apă, pentru fiecare folosinţă în parte, în funcţie de timpul de care au nevoie pentru reumplerea rezervoarelor de apă”, precizează Apele Române.

De asemenea, sunt 239 de localităţi care nu dispun de sisteme centralizate de alimentare cu apă, ci doar de surse individuale (fântâni secate) şi care au restricţii de furnizare a apei.

ADVERTISING

Cele mai afectate localităţi sunt în judeţele: Botoşani, Vaslui, Prahova, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Iaşi, Galaţi. Cele mai multe localităţi aflate în această situaţie sunt în judeţele Botoşani -151 localităţi, Vaslui - 61 localităţi şi Neamţ – 12 localităţi.






În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇