Furtună puternică: Copacii căzuți pe Transalpina au blocat zeci de mașini (Foto)

Furtună puternică: Copacii căzuți pe Transalpina au blocat zeci de mașini (Foto)

Transalpina sau Drumul Naţional 67C este blocată, luni după amiază, în judeţul Alba, după ce vântul puternic a doborât mai mulţi arbori pe şosea.

La faţa locului au fost trimise echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba. Potrivit datelor furnizate de cei care au sunat la 112, 50 de autoturisme sunt blocate pe acel tronson de drum.

O furtună puternică a afectat localitatea Şugag, între Cabana Oaşa şi Obârşia Lotrului, pompierii din Sebeş intervenind în zonă.

"Secţia de pompieri Sebeş intervine pentru asigurarea măsurilor specifice pe raza localităţii Şugag între Cabana Oaşa şi Obârşia Lotrului, ca urmare a fenomenelor meteorologice", anunţă ISU Alba.

ADVERTISING

Din informaţiile primite prin 112, ar fi vorba despre o furtună puternică, vijelie, grindină de dimensiuni mari şi mai mulţi arbori căzuţi pe DN 67C.

La momentul de faţă, traficul este blocat pe ambele sensuri.

"Din informaţiile apelanţilor ar fi vorba despre aproximativ 50 de autoturisme blocate pe DN 67C, din cauza arborilor căzuţi pe carosabil. Din fericire, nu sunt înregistrate victime sau persoane cu afecţiuni medicale", precizează sursa citată.

În zonă au fost alocate mai multe autospeciale de intervenţie.

Transalpina ⛈ 15 iulie, ora 14Vijelie puternică pe Transalpina, în zona lacului Oașa (DN67 C) #cod #rosu #portocaliu...

Publicată de Meteoplus pe Luni, 15 iulie 2024

Între timp, codul roșu de caniculă a fost din nou extins și prelungit inclusiv miercuri. Doar 3 județe au scăpat, dar sunt portocalii

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇