Locuitorii din Costinești și-au ales, în sfârșit, primarul, la o diferență infimă de voturi

Locuitorii din Costinești și-au ales, în sfârșit, primarul, la o diferență infimă de voturi

Alegătorii din Costineşti au fost din nou la urne, duminică, pentru a-şi alege primarul, după ce BEC a anulat alegerile în această localitate şi a dispus repetarea scrutinului.

UPDATE: Dumitru Jeanu, candidatul Partidului Social Democrat, a câştigat alegerile pentru Primăria Costineşti, la o diferenţă de doar 12 voturi faţă de principalul său contracandidat, Gheorghe Mechenici de la PNL. Dumitru Jeanu este primarul în funcţie al localităţii.

Potrivit datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă, Dumitru Jeanu – PSD a obţinut 1.020 de voturi (48,24%), Gheorghe Mechenici – PNL a primit 1.008 voturi – 47,68%, iar Călin Mugurel Radu, candidatul AUR, a fost votat de 86 de alegători – 4,06 % din voturi. 

ADVERTISING

Prezenţa la vot la Costineşti a fost de aproape 73%.

Astfel, din cei 2.931 de alegători înscrişi pe liste, s-au prezentat la urne 2.126. Voturi valabil exprimate au fost 2.114, iar 12 voturi au fost nule. 

Alegeri anulate din cauza mai multor nereguli

BEC a admis cererea de anulare a alegerilor pentru funcţia de primar din Costinești, solicitare ce fusese formulată de filiala Constanța a PSD, din cauza mai multor nereguli semnalate.

Numărarea voturilor alegătorilor la scrutinul din 9 iunie a fost repetată de şase ori în această localitate, în final fiind desemnat câştigător la funcţia de primar Gheorghe Mechenici, candidatul din partea PNL, în detrimentul candidatului PSD, primarul în funcţie Dumitru Jeanu, la o diferenţă de un singur vot.

ADVERTISING

De asemenea, s-a constatat că mai multe buletine nule au fost considerate valabile, dar şi că doi cetăţeni ucraineni au votat, deşi nu aveau acest drept.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇