FCSB, supercampioana României: Victorie fără dubii cu Corvinul în startul sezonului

FCSB, supercampioana României: Victorie fără dubii cu Corvinul în startul sezonului

FCSB a învins, joi, scor 3-0, Corvinul Hunedoara și a câștigat Supercupa României.

Un șut periculos, respins de Vlad cu emoții, anunța un început tare pentru Corvinul, contra FCSB, doar că n-a fost așa. După 20 de minute în care jocul a fost mai degrabă calm, fără ocazii, FCSB a accelerat și a deschis scorul, prin David Miculescu, în minutul 21, cu capul.

Un răspuns al hunedorenilor a venit imediat, în minutul 24, când Sergiu Buș l-a întrebuințat serios pe Andrei Vlad cu un șut pe jos din apropiere. Manolache a ratat o șansă uriașă de gol înainte de pauză, iar la cabine s-a intrat cu 1-0 pentru campioana României.

După pauză, Marius Ștefănescu a marcat, în minutul 52, și și-a asigurat un debut fericit la FCSB. L-a învins pe Lefter cu un șut cu efect, din colțul careului de 16 metri. După golul de 2-0 a urmat o altă ocazie mare de gol a lui Ștefănescu, în minutul 72, când Lefter a blocat șutul său, după ce nou venitul a scăpat singur cu portarul.

ADVERTISING

Nouă minute mai târziu s-a făcut 3-0, prin golul lui Luis Phelipe, care a îndeplinit o simplă formalitate din apropiere, după ce Lefter a blocat un șut pe poartă al lui Alexandru Musi. Marius Ștefănescu a ratat o altă ocazie mare de gol, singur cu Lefter a tras peste poartă în minutul 90.

S-a terminat 3-0 și FCSB a câștigat Supercupa României, același scor ca la ultima Supercupă câștigată de echipa "roș-albastră", în 2013 contra Petrolului.

FCSB - CORVINUL 3-0 (Miculescu 21, Ștefănescu 52, Phelipe 81)

Min. 90+3 - Final de meci. FCSB e supercampioana României! Start perfect de sezon pentru "roș-albaștri".

Min. 90 - Ocazie FCSB! Marius Ștefănescu scapă din nou singur contra lui Lefter, dar trage mult peste poarta goalkeeperului de la Corvinul.

Min. 81 - GOL FCSB! Luis Phelipe e atent și împinge mingea în poartă, din apropiere, după ce Lefter a respins în lateral un șut al lui Musi, din careu.

ADVERTISING

Min. 79 - Ocazie Corvinul! Pârvulescu șutează de la distanță, nicio emoție pentru Andrei Vlad, la prima minge pe care o primește pe spațiul porții în repriza secundă.

Min. 72 - Ocazie FCSB! Lansat exclent în adâncime de Baba Alhassa, Ștefănescu a scăpat singur cu Lefter, dar șutul său a fost blocat de portarul Corvinului.

Min. 68 - Ocazie FCSB! Combinație excelentă în trei, Popa, Luis Phelipe și Musi, utimul a finalizat cu un șut pe lângă poarta lui Lefter. S-a fluierat, însă, ofsaid în prealabil la poziția lui Popa.

Min. 52 - GOL FCSB! Marius Ștefănescu debutează cu gol la FCSB. Șut în forță, cu puțin efect, din colțul careului de 16 metri, nicio șansă pentru Lefter.

Min. 46 - A început repriza a doua. Trei schimbări la FCSB: au ieșit Miculescu, Radaslavescu și Lixandru, au intrat Daniel Popa, Malcom Edjouma și Alexandru Musi.

Min. 45+4 - Pauză.

ADVERTISING

Min. 45+2 - Ocazie Corvinul! Neacșa trimite un șut puțin pe lângă poartă, de la marginea careului lui Vlad, cu efect.

Min. 39 - Ocazie uriașă Corvinul! Manolache nu reușește să pună latul și să trimită mingea în poartă la o centrare din partea stângă, dintr-o lovitură liberă laterală, trimisă plouat în careu.

Min. 35 - Din nou o perioadă calmă a jocului de pe Stadionul Steaua. După golul marcat de Miculescu, doar Buș i-a dat emoții lui Vlad, în timp ce campioana României n-a mai avut nicio ocazie notabilă de gol.

Min. 24 - Ocazie Corvinul! Răspunsul hunedorenilor a venit aproape imediat, Buș pivotează excelent o minge în careu, îl ține la distanță pe Chiricheș, trage din întoarcere de la șase metri, dar Vlad respinge în corner.

Min. 21 - GOL FCSB! Miculescu pune capul și împinge mingea în poartă, după ce Lefter a blocat un șut violent al lui Baba Alhassan din careu. Fanionul a rămas jos, iar campioana României deschide scorul, la capătul unei acțiuni excelente de atac a "roș-albaștrilor".

Min. 11 - Primele zece minute nu au adus ocazii mari de gol. Până acum se joacă liniștit, fără emoții la niciuna dintre porți.

Min. 3 - Ocazie Corvinul! Șut de la distanâ al lui Roger, Vlad boxează și respinge.

Min. 1 - A început meciul.

Echipele de start:

FCSB: Vlad - N. Antwi, Dawa, Chiricheș, Radunovic - Lixandru, Alhassan - Ștefănescu, Băluță, Radaslavescu - Miculescu
Rezerve: Udrea - Crețu, Panțîru, Haruț, Kiki, Edjouma, Daniel Popa, M. Toma, Musi, Ngezana, Phelipe, David Popa
Corvinul: Lefter - Iacob, Lică, Manolache, Velisar - Hrezdac, Ubbink - Pîrvulescu, Neacșa, Roger - Buș
Rezerve: Blaga - Pop, Lupu, Bradu, Hergheligiu, Gîrbiță, Cărăuș, Câmpan, Chindriș

Noul sezon din fotbalul românesc este deschis de meciul din Supercupa României, FCSB - Corvinul, campioana și câștigătoarea-surpriză a Cupei României.

Meciul se joacă pe Stadionul Steaua.

În partida cu Corvinul, FCSB își testează echipa pentru meciurile din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, cu Virtus AC. De asemenea, Corvinul joacă în primul tur al Europa League, cu ungurii de la Paksi.

Reacțiile antrenorilor înaintea meciului FCSB - Corvinul, din Supercupa României

"Ne confruntăm cu o echipă bună. Nu contează faptul că este în Liga 2. Am văzut anul trecut că are experiență și jucători de valoare. Știm că este un meci dificil, dar suntem pregătiți. Sper ca jucătorii mei să dea tot ce au mai bun și să-i facă pe suporteri fericiți. Jucătorii de la echipa națională sunt foarte importanți pentru echipa noastră. Dar mereu zic, jucătorii care sunt acum pregătiți să joace sunt cei mai importanți. Mâine sper ca toată lumea să fie pregătită", a declarat Elias Charalambous, antrenorul FCSB, la conferința de presă.

Florin Maxim, antrenorul Corvinului, a declarat: "Eu zic că am pregătit meciul bine, băieții s-au mobilizat foarte bine. Când joci cu puțină teamă, lucrurile par să iasă mai bine. Știm ce adversar întâlnim. Și cu echipele de primă ligă cu care am jucat am avut momente în care am suferit, dar le-am gestionat bine și ne-am apropiat trofeul".


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!