TIFF 2024 a început la Cluj cu acrobații, filmul ”Dogman” și o prezentare de câini-vedetă (Galerie foto & video)

TIFF 2024 a început la Cluj cu acrobații, filmul ”Dogman” și o prezentare de câini-vedetă (Galerie foto & video)

TIFF, cel mai mare festival de film din România, ajuns în 2024 la cea de-a 23-a ediție, a început, vineri seară, la Cluj-Napoca. Evenimentul de deschidere a fost marcat de momente artistice spectaculoase, proiecția filmului ”Dogman”, dar şi de prezentarea pe covorul roșu a 14 câini-vedetă.

Publicul s-a bucurat, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, de un spectacol care a inaugurat ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Nicu Alifantis a urcat pe scenă, iar o trupă de acrobați și dansatori din Belgia a întregit spectacolul, transmite site-ul Știrilor Pro Tv.

A urmat filmul de deschidere, anume ”Dogman”, realizat de regizorul Luc Besson. Construit ca un puzzle, filmul recompune, prin flashback-uri, destinul tragic al lui Doug, un tânăr aruncat în copilărie, de tatăl abuziv, în cușcă, la câinii de luptă pe care îi antrena.

ADVERTISING

Actrița americană Jojo T. Gibbs joacă rolul unui detectiv în acest film. ”Sper că oamenilor le va plăcea filmul și sunt entuziasmată să mă văd pe cel mai mare ecran din lume”, a transmis aceasta.

Dogman Trailer #1 (2024)

În cele 11 zile de festival vor fi 200 de proiecții cinematografice, amintește Agerpres.

"Mă bucur că vom putea avea o sărbătoare a filmului, avem peste 200 de filme, peste 600-700 de invitaţi din toată lumea. (...)

Vor fi filme în foarte multe locuri, dar surpriza e evenimentul pe care îl vom face marţi seara la Castelul Banffy de la Răscruci, un castel renovat, restaurat cu sprijinul Consiliului Judeţean, care a făcut o treabă extraordinră. (...) E locul unde n-am mai făcut deloc evenimente şi mă bucur că-l înscriem pe harta festivalului.

ADVERTISING

Vom avea o expoziţie extraordinară la Muzeul de Artă, semnată de Doina Levintza şi Ovidiu Buta, sunt 44 de femei care poartă ţinutele Doinei, dar într-o cu totul altă ipostază decât v-aţi putea imagina.

Avem evenimente seară de seară la Floreşti (...), avem o secţiune de filme sportive (...), dar şi multe alte filme", a declarat preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, care i-a prezentat apoi pe cei 14 câini care au fost primiţi pe covorul roşu al galei de deschidere.

”Sunt câini-vedetă, câini care s-au făcut remarcați în multe, multe ocazii și ipostaze, sunt prietenii noștri și ne am gândit să-i invităm alături de de noi, să-i vedeți, să-i aplaudați. Așadar, pe covorul roșu avem 14 eroi, 14 vedete”, a spus Tudor Giurgiu, în contextul în care filmul de deschidere se numește ”Dogman“ și are patrupede ca personaje principale, arată Cluj24.ro.

ADVERTISING

Gala de deschidere a fost sold-out, la eveniment fiind prezenţi circa 3.500 de spectatori.

Potrivit organizatorilor, pe tot parcursul TIFF sunt aşteptaţi peste 1.000 de invitaţi - actori, regizori, producători şi alţi profesionişti din industrie, pentru o ediţie ce va depăşi 100.000 de spectatori.

Întregul program al festivalului poate fi descoperit pe TIFF.ro sau în aplicația oficială TIFF Official App, disponibilă pe Google Play și Apple Store.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇