Investitori și antrenor din străinătate la o echipă din Superligă: Clubul a fost cumpărat

Investitori și antrenor din străinătate la o echipă din Superligă: Clubul a fost cumpărat

Un club din Superliga României a fost cumpărat de investitori străini, care vor să aducă și un antrenor din străinătate.

Este vorba despre Petrolul Ploiești, care de mai multă vreme căuta oameni cu bani dispuși să investească la echipa de pe „Ilie Oană”.

Jurnalistul turc Yagiz Sabuncuoglu a anunțat, marți seara, că investitorii turci Serhan Cetinsaya și Sertac Guven au achiziționat Petrolul. De asemenea, gsp.ro scrie că turcii vor să-l aducă antrenor pe fostul fotbalist Mehmet Topal.

Mai mult, se pare că, înainte să-și dea acordul pentru vânzarea clubului, șefii Petrolului au cerut garanții de două milioane de euro turcilor. Răspunsul investitorilor a fost că le vor prezenta fără niciun fel de probleme.

ADVERTISING

Mehmet Topal urma să-i fie secund lui Jose Mourinho la Fenerbahce, însă Serhan Cetinsaya și Sertac Guven l-au convins să spună "da" proiectului de la Petrolul. Chiar dacă n-are experiență ca antrenor, nu a fost un impediment pentru turci să-l aleagă pe Topal.

De asemenea, o variantă ar fi și italianul Mauro Camoranesi (47 de ani), fost campion mondial cu Italia, scrie Fanatik. Spre deosebire de Topal, Camoranesi a antrenat deja câteva echipe: Coras de Tepic, Tigre, Tapachula, Tabor Sezana, Maribor și Floriana.

ADVERTISING

Petrolul Ploiești nu a mai câștigat titlul de campioană din 1965, iar în sezonul recent încheiat a terminat pe locul 11 în Superliga.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!