4 idei de prânzuri ușoare și accesibile pe care le poți lua la birou

4 idei de prânzuri ușoare și accesibile pe care le poți lua la birou

Prânzul la birou, pentru unii dintre noi, se poate transforma într-o tradiție nesănătoasă de a comanda mâncare de la cel mai apropiat restaurant. Deși poate fi și aceasta o alternativă pentru zilele când nu îți mai ajunge timpul, nu trebuie să o transformi în rutină, pentru că există idei ușoare și accesibile pe care le poți lua la birou. Astfel, descoperă patru idei de prânzuri pe care le poți pregăti oricând pentru muncă:

Orez cu legume și ton

O reteță pe atât de simplă, pe atât de gustoasă. Se pregătește ușor, iar dacă ai un aparat pentru gătit orez, atunci poți să faci cantități mai mari pentru alte idei de prânzuri. Pentru aceasta, ai nevoie de:

ADVERTISING
  • 100g orez;
  • legume, care pot fi și legume congelate;
  • o conservă de ton;
  • 3 linguri de ulei de măsline.

Se spală orezul, iar într-o oală se pune la fiert apa, în jur de 300 ml. În momentul fierberii, se adaugă orezul și se lasă la fiert aproximativ 20 de minute, dacă mergi pe varianta clasică de gătire a orezului. Poți alege și orezul prefiert, brun sau sălbatic, care se fierbe între 40 și 60 de minute. Legumele se călesc în lingurile de ulei, iar cantitatea de legume folosită depinde de gusturile și preferințele tale. Când sunt aproape gata, se adaugă tonul pentru a se îmbina aromele. 

ADVERTISING

După ce s-a terminat și orezul, se lasă puțin la răcit, se adaugă legumele cu tonul, se condimentează după gust și prânzul pentru birou poate fi adăugat în caserola ermetică.

Lipie cu ou și legume 

Clasicul mic dejun se poate transforma într-un prânz veritabil, dar ușor reinterpretat. Ai nevoie de două ouă, o lipie și legumele preferate. Apoi, alege o tigaie de dimensiunea lipiei pentru a putea obține un rezultat uniform. 

Se încinge tigaia cu puțin ulei și se pun legumele la călit, două sau trei minute. Opțional, mai poți adăuga câteva felii de șuncă. Bați ouăle cu sare și le adaugi peste legumele călite. Când începe omleta să se coacă, adaugi și lipia deasupra. O poți împacheta pentru a se putea găti uniform lipia pe ambele părți și ai obținut un prânz delicios în nici 20 de minute. 

ADVERTISING

Salată cu quinoa și legume

Clasica salată ia forma uneia plină de culoare și savoare, dacă adaugi quinoa. Pe lângă multitudinea de beneficii pe care le oferă, quinoa poate constitui baza mai multor mâncăruri, iar această salată o poți pregăti chiar în bucătăria de la birou. 

Ai nevoie de:

  • o cană de quinoa;
  • legume tăiate bucățele: ardei roșu și verde, roșie, castravete, ceapă;
  • sucul de la o lămâie;
  • o lingură ulei de măsline;
  • sare și piper. 

Fierbe quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj și când este gata las-o să se răcească puțin. Într-o caserolă, amestecă legumele cu quinoa, adaugă lămâia și uleiul de măsline, iar la final sarea și piperul, plus alte condimente după preferințe. Mai poți adăuga diferite legume sau, dacă ai rătăcit prin frigider carne de pui gătită, este o opțiune excelentă. 

Sandwich cu cremă de brânză, pui la grill și brânză feta

Ai nevoie de o baghetă, ciabatta sau orice alt fel de pâine, puțin ulei de măsline pentru a rumeni feliile în tigaie și ai pregătit deja baza. În continuare, condimentează câteva felii de piept de pui și gătește-le la grill. Când sunt gata, pune un strat generos de cremă de brânză pe feliile de pâine, adaugă puiul, brânza feta și câteva frunze de salată. Adaugă și cealaltă felie și sandwichul tău este gata. Poți să îl mănânci cu o salată sau, dacă mai ai timp, coace niște cartofi dulci la cuptor. În câteva minute ai un prânz care îți oferă sațietate ore bune pe timpul zilei. 

Acestea sunt patru idei rapide pe care le poți încerca pentru mesele de prânz la birou, sănătoase, accesibile și ușor de preparat.