S-a stabilit finala masculină de la US Open. Premieră după 15 ani în circuitul mondial

S-a stabilit finala masculină de la US Open. Premieră după 15 ani în circuitul mondial

În noaptea de vineri spre sâmbătă au avut loc semifinalele turneului masculin de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului 2024.

Au fost două meciuri diametral opuse ca desfășurare, unul în care Jannick Sinner, locul 1 mondial ATP, a dispus clar de englezul Jack Draper, scor 3-0, mai exact, 7-5, 7-6, 6-2, dar și un alt meci spectacol între americanii Taylor Fritz și Frances Tiafoe, care s-a decis în set decisiv.

Sinner nu i-a lăsat nicio șansă britanicului Draper, care nu pierduse set până acum la US Open. Draper, 22 de ani, aflat la cea mai bună performanță a carierei de până acum, a avut și probleme medicale serioase, ajungând să vomite pe teren din cauza oboselii marcate.

În partea cealaltă, Taylor Fritz s-a calificat în prima sa finală de Grand Slam a carierei, după ce a câștigat duelul 100% american cu Frances Tiafoe din a 2-a semifinală de la US Open. Fritz s-a impus în 5 seturi, scor 4-6, 7-5, 4-6, 6-4, 6-1, după peste 3 ore de meci de mare echilibru.

ADVERTISING

Este istorie așadar pentru tenisul american, care are acum un prim finalist într-un Mare Șlem după 15 ani de așteptare. Ultimul a fost Andy Roddick, la Wimbledon 2009, care pierdea acea finală la Federer.

De asemenea, la 26 de ani și 313 zile, Fritz e al doilea cel mai în vârstă jucător din SUA care ajunge în premieră în ultimul act al unui turneu major.

Finala masculină va avea loc duminică de la 21, iar Sinner și Fritz sunt la egalitate la întâlniri directe, 1-1.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!