Transalpina se redeschide azi. Cum se va circula pe cel mai înalt drum din țară

Transalpina se redeschide azi. Cum se va circula pe cel mai înalt drum din țară

Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că, în urma reviziei făcute joi pe Transalpina, drumul va fi deschis circulaţiei rutiere, începând de vineri, pe întregul traseu cuprins între localitățile Bengești Ciocadia (Gorj) și Sebeș (Alba).

Însă tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului (25 km) va fi practicabil doar 10 ore pe zi şi cu limitare de viteză.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat că circulaţia pe Transalpina va fi deschisă începând de vineri dimineaţă, de la ora 8:00, în anumite condiţii. 

ADVERTISING

„Comisia care a efectuat astăzi revizia specială a stabilit că drumul poate fi deschis în bune condiţii între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 - km 59+800) în următoarele condiţii:

  • între orele 8⁰⁰-18⁰⁰,
  • viteza maximă de deplasare 30 km/h,
  • numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone”, a scris Cristian Pistol pe Facebook.

#Transalpina (#DN67C) se #deschide de mâine dimineață (ora 8⁰⁰)!Comisia care a efectuat astăzi revizia specială a stabilit că drumul poate fi deschis în bune condiții între #Rânca și #ObârșiaLotrului (km 34+800 - km 59+800) în urmatoarele condiții: - între orele 8⁰⁰-18⁰⁰, - viteza maximă de deplasare 30 km/h,- numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone.Având în vedere specificul acestui drum montan aflat la mare altitudine este #importantă #respectarea #condițiilor impuse pentru a nu exista evenimente nedorite.#CNAIR #Transalpina #turism #deschidere #CristianPistol

Publicată de Cristian Pistol pe Joi, 15 iunie 2023

Şeful CNAIR subliniază că, având în vedere specificul acestui drum montan aflat la mare altitudine, este importantă respectarea condiţiilor impuse, pentru evitarea evenimentelor nedorite.

ADVERTISING

Comisia specială din cadrul CNAIR a verificat şi la sfârşitul lunii mai dacă circulaţia rutieră pe Transalpina poate fi deschisă în condiţii de siguranţă, dar atunci a stabilit că nu existau astfel de condiţii, întrucât zăpada de pe versanţi putea aluneca pe carosabil.

Lucrările de deszăpezire s-au desfășurat cu dificultate din cauza zăpezii în cantități mari.

Transalpina este unul dintre cele mai importante drumuri turistice din țară, alături de Transfăgărșan. Are o lungime totală de 150 de km și face legătura dintre Oltenia și Ardeal, peste Munții Parâng.

ADVERTISING

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din Romania, cât şi din întregul lanţ al Carpaţilor, atingând altitudinea maxima (2.145 m) în Pasul Urdele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇