Plantele cadou cu care nu ai cum să dai greș de Crăciun

Plantele cadou cu care nu ai cum să dai greș de Crăciun

Febra cadourilor de Crăciun a pus stăpânire pe noi și în acest an, chiar dacă 2020 a fost cu totul și cu totul deosebit.

Și dacă pe ultima sută de metri vrei să iei ceva cu care sigur nu vei da greș, ce ai spune să optezi pentru o floare? Iată două idei de plante cu care nu ai cum să dai greș.

Crăciunița

Fără dar și poate Crăciunița a deveni în ultimii ani aproape un must have pe lista de cadouri. Aceasta poate fi și roz, și albă, dar cea preferată de cele mai multe persoane este roșie.

O legendă spune că o tânără fată săracă nu a avut ce să ducă la biserică în ziua de Crăciun, așa că a cules de pe drum o floare. Când a intrat în biserică cu floarea, aceasta s-a transformat în una foarte frumoasă, cu frunze în formă de stele și cu nuanțe foarte aprinse.

ADVERTISING

O alta legendă despre această floare pornește din Mexic, unde doi frați foarte săraci, la fel, nu ar fi avut ce să ducă la biserică pentru festivalul tradițional organizat de Crăciun și au cules câteva plante verzi de pe drum. În ciuda faptului că ceilalți copii au râs de ei, cei doi micuți au pus plantele lângă Iisus Hristos, iar atunci plantele lor simple s-au transformat în ceea ce noi știm în aceste zile drept Crăciunița.

Această plantă devine astfel un cadou perfect atunci când mergi în vizită la familie sau prieteni de Crăciun. Și dacă nu pleci nicăieri, îți poți face tu singur cadou o astfel de plantă specială.

ADVERTISING

Filme de Crăciun 2020: 7 pelicule noi pe care să le vezi de sărbători

Cactusul Crăciunului

Cactusul Crăciunului sau Crăciunelul este o altă plantă potrivită pentru a o face cadou. Ea inflorește în preajma Crăciunului și are flori colorate și tubulare.

Este o plantă care are nevoie de un mediu umed, așa că trebuie udată mai des decât alte plante suculente. Dacă este un mediu uscat, pune lângă planta o tavă cu apă.

Planta trebuie amplasată într-o zonă cu lumină naturală, dar departe de lumina directă a soarelui sau de surse de căldură.

ADVERTISING

Temperatura ideală pentru acest cactus este 18-20 de grade. Cactusul nu trebuie mutat, tocmai de aceea i se mai spune și floarea „Nu mă deranja”.

Trebuie menționat că o data la doi-trei ani pământul acestuia ar trebui schimbat. Solul ideal pentru el este o parte pământ de flori, două părți turbă și o parte nisip. Și ar fi bine ca din când în când să îi adaugi și îngrășământ.

10 idei de pus în practică în zilele de Crăciun, ca să nu te mai gândești la pandemie

Planta provine din Brazilia și de aici vine și principala legendă despre denumirea sa. Se spune că un băiețel s-a rugat într-o zi la Dumnezeu cerându-i un semn despre secetă. A doua zi când s-a trezit, în ziua de Crăciun, băiatul a observat că locuința sa, o colibă, era înconjurată de cactuși care înfloriseră peste noapte.

O altă variantă vorbește despre Jose, un misionar iezuit, care a încercat să-i învețe pe nativii din jungla din Bolivia despre Biblie. În ajunul Crăciunului, copleșit de enormitatea sarcinii sale, s-a rugat lui Dumnezeu pentru îndrumare. Deodată, îi auzi pe săteni cântând un cântec pe care el îi învățase. 

Apoi, i-a văzut pe copiii satului mergând prin biserică cu brațe de flori extrem de frumoase pe care le adunaseră pentru pruncul Hristos. Aceste flori au devenit cunoscute sub numele de Cactusul Crăciunului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇