Noi reguli la intrarea în Germania

Noi reguli la intrarea în Germania

S-au schimbat regulile pentru intrarea în Germania, inclusiv pentru nemţii reveniţi din vacanţă. Noile măsuri sunt valabile începând de joi, la nivelul întregii ţări.

Persoanelor complet vaccinate sau care au avut COVID-19 nu li se mai cere să intre în carantină şi nici să prezinte un test pentru coronavirus. Noile reguli sunt valabile şi pentru cine vine din România.

La această regulă există şi excepţia aplicabilă celor care sosesc dintr-o regiune cu noi variante SARS-CoV-2 contagioase. 

De carantina de 10 zile pot scăpa şi persoanele care, deşi vin dintr-o zonă de risc, cu o incidenţă de peste 50 (noi cazuri la suta de mii de locuitori, în decurs de şapte zile), prezintă un test negativ. Rezultatul testului poate fi inclus în cererea, respectiv formularul digital de intrare în Germania.

ADVERTISING

Noua reglementare e menită şi să înlesnească turismul din timpul verii în Europa - de pildă, atunci când părinţi vaccinaţi călătoresc împreună cu copiii lor nevaccinaţi.  

Când nu va putea fi, totuşi, evitată carantina

Institutul Robert Koch (RKI) informează care sunt regiunile considerate ca fiind "de risc", mai precis cele în care incidenţa depăşeşte 50 de noi cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori în timp de şapte zile. Aici se încadrează şi România.

O altă categorie o reprezintă zonele cu o "incidenţă mare" (care depăşeşte pragul de 200) şi regiunile cu noile variante de coronavirus. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Noile reglementări prevăd ca la revenirea dintr-o zonă cu incidenţă mare, să rămână obligaţia intrării în carantină pentru cel puţin cinci zile. După aceste cinci zile va trebui să se prezinte un test negativ.

Persoanele care sosesc din regiuni cu variante noi de coronavirus vor trebui să rămână timp de 14 zile în carantină la domiciliu, perioadă care nu va putea fi redusă nici printr-un test negativ. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇