Mircea Cărtărescu va publica din nou poezie, după 30 de ani - un volum cu versuri accesibile tuturor

Mircea Cărtărescu va publica din nou poezie, după 30 de ani - un volum cu versuri accesibile tuturor
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un nou volum de versuri semnat de Mircea Cărtărescu – „Nu striga niciodată ajutor”, primul după o pauză de 30 de ani, va vedea, în curând, lumina tiparului la Editura Humanitas.

„Primele mele poeme după o mică pauză de 30 de ani. Ce-am făcut în toată vremea asta? Am tânjit după poezie„, a scris vineri Cărtărescu pe Facebook.

https://www.facebook.com/cartarescu.mircea/posts/3392624677426405

Potrivit reprezentanţilor Humanitas, "'Nu striga niciodată ajutor' este al optulea volum de versuri al lui Mircea Cărtărescu şi se poate spune că e diferit de toată poezia lui precedentă".

"Scris la treizeci de ani după penultimul volum, timp în care autorul n-a mai scris niciun vers, el reprezintă o întoarcere la simplitatea şi generalitatea poeziei genuine, imediate şi emoţionale, dezbrăcate de sofisticarea intelectuală şi culturală din vechea sa poezie.

ADVERTISING

Cititorul care va parcurge cele o sută de poeme scurte, uneori de doar câteva rânduri, va recunoaşte în ele propriile sale trăiri, răul şi durerea, depresia şi melancolia, sâmburele amar al condiţiei omeneşti", se arată într-o postare pe Facebook a editurii.

Marea temă a cărţii este singurătatea esenţială, ireductibilă, a fiecărui om, oricât de mult îi despart distanţele în timp şi spaţiu, ca şi diferenţele culturale.

"Aşa încât 'Nu striga niciodată ajutor' e una dintre rarele cărţi care pot fi înţelese deopotrivă de cititorul avizat şi de cel mai puţin deprins cu poezia", mai precizează Humanitas.

Începând de vineri, primele exemplare din noua carte a lui Mircea Cărtărescu sunt disponibile la precomandă cu autograful autorului pe site-ul Lib Humanitas.ro, cu livrare din 15 septembrie.

ADVERTISING

Ce ni s-a luat din timpul cu tații noștri: Nu am putut iscodi, iar asta e o formă de schingiure a sufletului - Interviu

Despre noua tiranie, însingurări și Statuia Libertății. Cum vede scriitorul Norman Manea pandemia care lovește deopotrivă New York-ul și Suceava - Interviu

Zece negri mititei, fiul lui Noe și cei șapte pitici: Ce desființăm, ce păstrăm și când mai trebuie o statuie să cadă? - Interviu

De ce să dovedim că poezia e poezie? Despre rețetarul și șabloanele vârâte în capul copiilor, marele noroc al celor care încep a VIII-a și despre nevoia acută de gramatică – Interviu

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇