E plin sezon de țepe all-inclusive pe litoral: Cum a plătit o femeie 1.000 de euro pentru cazare la un hotel închis

E plin sezon de țepe all-inclusive pe litoral: Cum a plătit o femeie 1.000 de euro pentru cazare la un hotel închis
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

În plin sezon estival se dau multe ţepe cu sejururi ieftine pe litoral, la Mamaia.

O femeie din Suceava a plătit aproape 1.000 de euro pentru o vacanță, doar că hotelul prezentat perfect online este închis și scos la vânzare.

Aşa că femeia s-a dus la Poliţia Suceava, scrie presa locală.

"La data de 14.06.2024 femeia a făcut o rezervare online pentru un sejur de 7 (șapte) nopți tip all-inclusive în perioada 26.07.2024-02.08.2024, la hotelul Fernweh no. 5 din stațiunea Mamaia, jud. Constanța, achitând prin virament bancar suma de 4.662 de lei, aferentă plății sejurului către Sunrise Travel SRL.

ADVERTISING

Ulterior, respectiv la data de 21.07.2024, femeia a observat în spațiul online mai multe recenzii cu privire la hotelul Fernweh no. 5, constatând că hotelul este închis și pus spre vânzare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune", au transmis reprezentanții IPJ Suceava.

Ne sună zeci de oameni din toată țara, care au luat țeapă

Numele firmei care a dat ţeapa este similar cu denumirea unei agenții de turism din Câmpina.

"Este o confuzie de nume. Avem alt CUI, noi avem denumirea comercială așa, ei au numele firmei. Pur și simplu, cred că niște persoane răuvoitoare au luat denumirea asta, ca să se folosească de ea și să aibă mai multă credibilitate. Nici nu știu cum funcționează cu numele acesta, 'travel', pentru că nu cred că au licența obținută de la Ministerul Turismului.

ADVERTISING

Săptămâna aceasta am demarat procedurile să înregistrăm marca la OSIM, dar va dura. Ne sună zeci de oameni din toată țara, care au luat țeapă. Le explicăm care e confuzia și ce pot să facă. Am demarat procedurile să ne înregistrăm marca la OSIM pentru ca mai apoi să putem obliga, în instanță, firma respectivă să își schimbe numele", a transmis Adrian Oancea, directorul agenției de turism din Câmpina, pentru Digi24.

Hotel care nu există

Şi nu este singurul gen de înşelăciune cu sejururi pe litoral.

La Poliția Năvodari au fost înregistrate mai multe plângeri penale, de la persoane înșelate cu sume cuprinse între 1.000 și 12.000 de lei, achitate în schimbul cazării într-un hotel închis.

ADVERTISING

Oamenii au rezervat, au plătit, dar când au ajuns la cazare au dat peste o clădire cu lacătul pus.

Hotelul de trei stele din zona Mamaia Nord a fost închiriat de anul trecut. Păgubit este acum şi proprietarul de drept al unităţii de cazare. 

"E închiriat pe trei ani însă anul trecut au operat acolo, au dispărut şi nu au plătit nimic. Pagubă mare. 100.000 de euro plus utilităţile consumate. Noi am depus la procuratură. Nu au plătiti niciun leu şi nici nu au apărut", a declarat proprietarul Emil Codreanu, la Observator News.

Polițiștii încearcă să dea de urma celor care au pus la cale înșelătoria.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇